Çamaş İlçesi Çavuşbaşı Mahallesinde partisinin seçim bürosu açılışına katıldıktan sonra Fatsa’ya bağlı Yalıköy’de partisi tarafından organize edilen mitingde konuşma yapan Enginyurt’un hedefinde yine AKP’li Enver Yılmaz vardı.

Sert sözlerle Yılmaz’ı eleştiren Enginyurt; “AKP artık siyaseti iyice çığırından çıkardı. Öyleki Başbakan Türkiye’de, adayları da tıpkı bu Ordu’da ki Enver Yılmaz gibi, siyaseti hem yolundan hem de rayından çıkardılar” dedi.

BİZİ BAŞBAKANLA YARIŞTIRIYOR


Yalıköy’de kalabalık bir topluluğa hitap eden Enginyurt; “30 Mart yerel seçimlerine bildiğiniz gibi 16 gün kaldı. Bakınız bu AKP’li büyükşehir belediye başkanı Enver Yılmaz yerel seçimleri mecrasından çıkararak 30 Mart’ta kendisine değil, başbakana oy istiyor. Bizi kendisiyle değil, başbakanla yarıştırmaya çalışıyor. Neden böyle yapıyor? Hiç düşündünüz mü? Nedenini ben burada size anlatayım. Bakınız Enver Yılmaz gittiği yerlerde artık ilgi ve alaka görmüyor. Kendisi de bunun farkında. Baktı ki kendisine ilgi alaka yok, baktı ki artık Ordulular kendisine itibar etmiyor, bu sefer ne yaptı, biliyor ki AKP’ye oy verenler başbakana oy veriyor, bu kez yerel seçimleri genel seçim havasına sokarak başbakana oy verin demeye başladı. Birde çıkmış diyor ki bu seçimde başbakana sahip çıkacaksınız diyor. Niye başbakana Yunanistan veya Suriye savaş mı açtıda başbakana sahip çıkacağız.
 
ADAM GİBİ ÇIK KENDİNE OY İSTE

Bu seçimde Ordu’da Ordu’yu, Fatsa’da Fatsa belediye başkanı seçmeyecekmi bu millet? Neden sen milletin iradesine ipotek koymaya çalışıyorsun ki? Neden Orduluların kime oy vereceklerine karışıyorsun ki? Adamsan adam gibi çıkıp kendine ben Enver Yılmaz olarak sizlerden oy istiyorum, destek istiyorum neden diyemiyorsun. Ama biz ne diyoruz. Diyoruz ki bu seçim Tayyip Erdoğan seçimi değil, bu seçim Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçme seçimi değil, bu seçim Devlet Bahçeliyi’de seçme seçimi değil. Bu seçim Ordu’da Cemal Enginyurt’u, Fatsa’da da Mustafa Sade’yi seçme seçimi diyoruz ve sizlerden de her zaman sizlerin hak ve hukukunu en iyi şekilde bu zamana kadar savunan bizlere destek vererek oy veriniz diyoruz. Ama bunlar ne yapıyor kendilerini bıraktılar bizi başbakanla yarıştırma gayreti içine ve telaşına düştüler” diye konuştu.

YALIKÖY’E MEZBAHANEYİ Mİ REVA GÖRDÜN?


Enver Yılmaz’ın Yalıköy ziyaretinde ‘Yalıköy’e Mezbahane kuracağım’ sözlerini de sert bir dille eleştiren Enginyurt şöyle devam etti; “Ordu’yu da mezbahaneye çevirdiniz Enver Yılmaz, Yalıköy’ü de mezbahaneye çevirdiniz zaten. Sen kapattığın bu beldeyi zaten mezbahaneye çevirmedin mi? Şimdi gelmiş burada insanların gözünün içine bakarak size mezbahane açacağım demeye utanmıyormusun? Yalıköy’e bula bula mezbahaneyi mi reva buldun? Ama ben 15-20 gün önce Medreseönü’ne geldiğimde ne demiştim. Demiştim ki Bolaman ile Yalıköy arasaına bölgenin en büyük balık fabrıkasını kuracağız ve en az sigortalı olmak şartıylada 300 balıkçımızı burada işe alarak geleceklerini garanti altına alacağız dedik. Yine ne dedik, şimdi de diyorum bakınız bu Enver Yılmaz hiç Büyükşehir kadrolarından bahsetmiyor. 3018 kişilik kadrolara yandaşlarını alacağı için hiç diline dolamıyor. Biz ne dedik 3018 kişilik kadroyu bütün ilçelere adil bir şekilde dağıtacağız ve bu Yalıköy’den de en az 25 gencimizi büyükşehir belediyesinde işe koyacağız diye söz verdik. Sözümüzün hala geçerli olduğunu da bilmenizde yarar görüyorum.

YALIKÖY’DEN KAÇ İŞÇİ ALACAKSIN?

Bu seçimden seçime Yalıköy’e gelen Enver Yılmaz daha İmeçlinin nerde olduğunu dahi bilmeyen, Yalıköy’ün köylerini semtlerini dahi bilmeyen Enver Yılmaz, buralara nerelerden nasıl bile gidileceğini bilmeyen Enver Yılmaz, bu Yalıköy’e mezbahaneyi reva gören Enver Yılmaz inanın Yalıköy’den bir kişi dahi işe almayacak. Bakınız ben hem televizyonlarda hem de yaptığımız bütün mitinglerde hep yapacağımız projeleri anlatıyoruz. Biz başından beri dedik ki Ordu’nun en temel sorunu işsizlik ve göç dedik. Bunu çözmek için yola çıktık. Büyükşehir başta olmak üzere 19 ilçelerimize yapacağımız hizmetlerle ilk etapta işsizliği ortadan kaldıracak ve göçü önleyeceğimiz gibi de giden göçü de geri getireceğimizin sözünü verdik. Bu yüzden tekrar diyoruz ki parti bir Allah ayeti değil, futbol takımı da değil. Bu seçimlerde sizlere bu hizmetleri kavuşturabilmemiz için bu sefer 3 hilale oyunuzu vererek bunlara bir mola vermenizi, bir dur demenizi istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
YALANCI DEDİK

Enver Yılmaz’ın Ordu’ya geldiği günden bu yana yalan siyaset yaptığını da iddia eden Enginyurt; “Bakınız bu Enver Yılmaz bizim üslubumuzdan rahatsız olan, bizim eleştirilerimizden huzursuz olan, bizim yükselişimizden korkarak, ürkerek paniğe düşen Enver Yılmaz, bizi sert muhalefetle suçlamaya başladı. Biz Enver Yılmaz’a ne dedik? Dedik ki yalancı. Yalan konuşuyor dedik, 32 porselen dişiyle kedinin ciğere baktığı gibi Ordu’ya bakıyor dedik. Başka ne dedik telefoncu başı Enver Yılmaz dedik, Sosyete vekili Enver Yılmaz dedik. Kendini İstanbul milletvekili ilan eden Ordu’dan bihaber, Orduluların işi olunca ben İstanbul vekiliyim, Ordu vekillerine gidin diyen Enver Yılmaz dedik. Öyle de değil mi?

Bunun için bu yalancı vekile sakın sizde inanmayın. Partisinin kurucusu Ordu’yu Allah razı olsun büyükşehir yapan ve daha sonra partisinden ayrılan İdris Naim Şahin’i hakaret yağmuruna tutan İdris Naim Şahin’e ben bir MHP’li olarak koltuğumu dahi devretmeye hazırken ama bu yalancı vekil Enver Yılmaz, İdris Naim Şahin’e onursuz, omurgasız ve hain dedi. Babası yaşında ki adama bu sözleri söyleyen adamdan Ordu’ya fayda gelirmi? Ordu’ya hizmet gelir mi? Bu adamı seçerseniz sizi Vallaha da, Billaha da kapıdan içeri bile sokmaz. Ama size kapısı her zaman açık olan, istediğiniz zaman hesap sorabileceğiniz bizlere sahip çıkın ki bunları 30 Mart’ta hep birlikte sandığa gömelim” diye de konuştu.

İŞSİZLİĞE BİZ SON VERECEĞİZ


Bakınız biz 17 aydır Ordu’nun makus talihini değiştirmek için 30 Mart’ın bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Ordu son 10 yıldır işsizliğin en yüksek olduğu bir vilayet haline geldi. Ordu 975 Bin nüfustan 10 yılda 770 Bine düştü. Çocuklarımız İstanbul, Ankara, İzmir ve Moskova’ya göçmek zorunda kaldı. Eşler kocasız, çocuklar babasız, anne ve babalar evlatsız olmak zorunda kaldı.

Onun için biz diyoruz ki 30 Mart seçimlerinde bu şehrin gençlerini, bu şehrin insanlarının işsizliğine son vermek, açlığı ortadan kaldıracak, yokluğu ortadan kaldıracak projeleri hayata geçirerek siz değerli kardeşlerimize yardımcı olacak projelerle işsizliğe bir son vermek istiyoruz. Bunun için bir daha diyorum ki parti Allah ayeti değil, parti futbol takımı da değil. Bütün bu hizmetlerimizi gerçekleştirebilmek için gelin bu kez bu yürekli sese bir kulak verin, bir el verin, bir destek verin ki bunları hep birlikte sandığa gömerek birlikte hadlerini bildirelim diyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene.”Haber Merkezi





Editör: Haber Merkezi