Seçim çalışmalarını Fatsa İlçesinde sürdüren Enginyurt, partisinin Fatsa Belediye Başkan Adayı Mustafa Sade ile Fatsa’nın Kulak köyünden başlayarak ilçe merkezine kadar gerçekleştirdiği ziyaretler sonrasında Fatsa merkez Mağazalar Başı’nda katıldığı kahve toplantısında AKP’li Enver Yılmaz’a adeta ateş püskürdü.

Enginyurt yaptığı konuşmada; “Orduluları dedikoducu gösterecek kadar edepten yoksun bu adamı bu saatten sonra müfteri ilan ediyorum, iftiracı ilan ediyorum ve adamsa karşıma çıkmasını bekliyorum” dedi.

ENVER YILMAZ ARTIK SİYASETİ BİR KENARA BIRAKTI

AKP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz’ın artık siyaseti bir kenara bıraktığını ve başbakanın ismi üzerinden hareket etmeye başladığını ileri süren Enginyurt; “Adalet ve Kalkınma Partisinde (AKP) bir panik başladı. Son günlerde gittiği yerlerde itibar görmeyen, halktan destek ve karşılık bulamayan Enver Yılmaz, İstanbul Milletvekili artık siyaseti bıraktı, projeyi bıraktı, Recep Tayyip Erdoğan’ı öne sürmeye başladı. Her gittiği yerde oyunuzu Erdoğan’a vereceksiniz, Erdoğan’a sahip çıkın, aman yanlış yapmayın, aman hata etmeyin, oyu Recep Tayyip Erdoğan’a verin diyerek kendine oy istemeyi bıraktı, başbakana oy istiyor. Takdir edersiniz ki önümüzdeki 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler bir yerel seçim. Yani ne Tayyip Erdoğan, ne Kemal Kılıçdaroğlu, ne de Devlet Bahçeli seçimi. Bu seçimde bir adam seçeceksiniz, Fatsa’ya belediye başkanı, Ordu Büyükşehir’e belediye başkanı seçilecek. Yani adam gibi bir adam seçeceksiniz. Öyleyse bu seçim hükümet seçimi değil, hükümet seçimi ne zaman? 2015’in Temmuz ayında.o gün sandığa gider tercihinizi partinizden yana, sevdiğiniz liderden yana oyu kullanabilirsiniz. Ama 30 Mart’ta ifade ettiğim gibi adam seçilecek” diye konuştu.

SADECE YALANCI DEDİK


Yılmaz’ın, MHP’nin yükselişi karşısında paniğe girdiğini sözlerine ekleyen Enginyurt; “Enver Yılmaz’da baktı ki Cemal Enginyurt her geçen gün yükselen bir grafikle halkın sevgisini kazanıyor, televizyon ve radyoları kiralayarak şimdi de Cemal Enginyurt üzerinden siyaset yapmaya başladı. Geçen akşam on tane televizyon ve radyo programında güya diyor ki bir partinin ilgili adayı ismimi de söylemiyor güya, ilgili adayı çok ağır hakaretler ederek, çok ağza alınmayacak sözler söyleyerek bize saldırıyor diyor. Bu partinin ben milletvekilleriyle de görüştüm diyor, bu adayın üslubundan onlarda rahatsızlar diyor.
Beni televizyonlarda izliyor, sohbetlerimi dinliyorsunuz. Biz Enver Yılmaz’a şu ana kadar onur kırıcı bir ifade kullanmadık. Küfür etmedik, sadece yalancı dedik. Yalancı ama hakikaten yalancı. Göller belediyesini ziyaret ederek Göller Belediye Başkanı Nuhil Kiremitçi kendisine hoş geldin dediğinde onunla fotoğraf çektirip gazetelere Göller Belediye Başkanı Nuhil Kiremitçi Büyükşehir’de beni destekliyor diyor bir gün sonra da Göller Belediye Başkanı Nuhil Kiremitçi hayır ben böyle bir şey söylemedim. Ben Enver Yılmaz’ı desteklemiyorum diyorsa bunun adı yalancılık değil midir? Bunun adı iftira değil midir?
Milliyetçi Hareket Partisinin belediye başkan adaylarını ziyaret ediyor, onlarla resim çektiriyor, sonra diyor ki bunlarda Cemal Enginyurt’un üslubundan rahatsız diyor.

BUNUN ADI YALANCILIK DEĞİL Mİ?

Bunun adı yalancılık değil mi? Bunun adı iftira değil mi? Enver Yılmaz için ben diyorum ki sosyete vekili, İstanbul vekili, 12 yıldır Ordu’ya gelmedi. Ordu’yu bilmez, Ordu’yu tanımaz, Fatsa’nın Salihlisini, Beycelisini, Esentepesini, Gültepeyi bilmez. Geyikceli, Hatipliyi bilmez. Aslancamiyi, Ilıcayı, Bolamanı, Yalıköyü bilmez. Oralarda sadece pide yemeye, kasaplarda da et yemeğe gelmiştir. Onun dışında hiçbir yeri bilmez. Mağazalar Başı neresi desen onu bilmez, mandıra mahallesi neresi desen onu bilmez, Dumlupınar, Sakarya, Kurtuluş neresi desen onu da bilmez. Dolayısıyla bunları söyleyince bu arkadaş bunu kendisine hakaret olarak algılamış. Ben bir de diyorum ki dişlerini yeni yaptırmış porselen, 32 dişini göstererek kedinin ciğere baktığı gibi bakıyor Ordu’ya diyorum. Ne var bunda, niye üzüldün? Niye üzülüyor biliyor musunuz baktı ki her geçen gün eriyor. Eğer hakaret varsa esas Enver Yılmaz hakaretin ta kendisini yapıyor. Bakın Ordu’yu büyükşehir yapan İdris Naim Şahin’e sırf pkklı Hasip Kaplan mecliste Ordu’nun büyükşehir olmasına evet, İdris Naim Şahin’in başkan adayı olmasına hayır demesinden sonra başbakan tarafından aday yapılmayan İdris Naim Şahin’e biz o zaman dedik ki, buyurun gelin ben yerimi bırakmaya hazırım dedim. Kendisi de teşekkür etti, bu size yakışır ben sizi destekliyorum, gönlüm senden yana, Allah yolunuzu açık etsin dedi. Bizde kendisine teşekkür ettik” diye konuştu.

ORDULULARA DEDİKODUCU DEDİ

Enver Yılmaz’ın edep dersi vermeye hakkı olmadığını da söyleyen Enginyurt; “Ben MHP’li Cemal Enginyurt olarak İdris Naim Şahin’e Ordu’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, koltuğumu bile ona bırakma nezaketi gösterirken, bu Enver Yılmaz, İdris Naim Şahin için onursuz, omurgasız, hain dedi. Babası yaşında ki adama, partisinin kurucusu ve 40 yıllık Milli Görüşçüye onursuz, omurgasız, hain diyen bir adamın bize edep, haya, üslup dersi vermeye hakkı yoktur, olamazda. Yine bu Enver Yılmaz edepten, nezaketten bahseden Enver Yılmaz, bir televizyon kanalında Feshane şenliklerinde Ordu’da siyaseti Gürcüler, Ticareti Lazlar, Dedikoduyu da Ordulular yapar dedi. Orduluları dedikoducu gösterecek kadar edepten yoksun bu adamı bu saatten sonra müfteri ilan ediyorum, iftiracı ilan ediyorum ve adamsa karşıma çıkmasını bekliyorum. Her yerde de açık açık söylüyorum, gel istediğin televizyon kanalında, istediğin gazetecileri de sen çağır bu Ordu’ya ne yapılacak, ne yapılmayacak tartışalım diyorum. Onun için Enver Yılmaz’ın bu üslubunu şiddetle kınıyorum. MHP’nin milletvekillerinden beni arayanlar oldu diyor yine yalan konuşuyor, yalancının ta kendisi.” İfadelerini kullandı.

SEN HAKARET EDENE EDEP DERSİ VERMEYE KALKSANA

Enver Yılmaz’ın kendi başbakanına gücü yetiyorsa edep dersi vermesini isteyen Enginyurt; “Birde şuna üzülüyorum, bize edep dersi vermeye çalışan Enver Yılmaz acaba kendi Başbakanına edep dersi vermeye çalışıyor mu? Başbakan bir haftadır meydanlarda diyor ki ve daha dün mitingde yine söyledi. Devlet Bahçeli'nin, Fethullah Gülen Hocanın evladı yok diyor. Onlar aile nedir bilmez diyor. Evladı olmamak bir hata, bir ayıp, bir kusur mu? Beyler, evladı veren Allah'tır. Evladı Allah nasip eder, aileyi Allah nasip eder. Böyle bir anlayış olur mu? Fetullah Hoca dediği adam Allah dedikçe yüreğinden bir Allah daha kopuyor. Muhammed dedikçe gözlerinden yaş akıyor. Allah için inanmış, mücadele etmiş bir adam için, kendini dine adamış bir adamın, evladı yok diyerek hakaret etmek bir başbakana yakışıyor mu?

Devlet Bahçeli'ye evladı yok diye hakaret etmek bir başbakana yakışıyor mu? O zaman başbakana soruyorum? Sayın başbakan, mekanı cennet olsun, rahmetli Bülent Ecevit'in de evladı yoktu. Ama adam gibi adamdı. Ne çaldırdı, ne de soydurdu. Sayın başbakan Mustafa Kemal Atatürk'ün de evladı yoktu. Ama 75 Milyon Türk onun evladı olmaktan gurur duyuyoruz. Şimdi Enver Yılmaz yüreğin yetiyorsa sayın başbakana edep dersi versene. Fetullah Hocaya ve öğrencilerine haşhaşi diyenlere, sülük diyenlere edep dersi versene. Kemal Kılıçdaroğlu’na, Devlet Bahçeli’ye ağza alınmayacak lafları söyleyene edep dersi versene. Devlet Bahçeli hala Sayın Başbakan diyerek hitap ederken, sen hakaret edene edep dersi vermeye kalksana. Dolayısıyla Enver Yılmaz’a buradan tekrar sesleniyorum. Kendi edepsiz olanların edep dersi vermeye hakkı yoktur. İşte bu anlayışa ve bunlara Fatsa’dan bir güneş yakarak Fatsa’da Mustafa Sade’yi, Ordu’da da Cemal Enginyurt’u seçerek 30 Mart'ta bunlara dur demeniz gerekiyor” şeklinde konuştu.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi