CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel İstanbul Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangın ve ÖSYM mağdurları ile ilgili açıklama yaptı.

Adıgüzel yangınla ilgili; “Saraydan yapılan açıklamaya göre facianın eşiğinden dönmüşüz. İstanbul Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangın meğer Erdoğan'ın talimatları ile söndürülmüş. Erdoğan talimat vermeseymiş hastane de İstanbul da kül olabilirdi. Allah korusun bir yerde yangın çıktığında ne yapıyoruz? 112'yi arıyoruz karşımıza Beştepe çıkıyor. Sayın Erdoğan talimat veriyor, yangın söndürülüyor. Hal bu. Herhalde Akdeniz'deki Ege'deki büyük orman yangınları sayın Erdoğan'a ulaşılamadığı için söndürülememiş olsa gerek. Şaka bir yana devletin yapması gereken en temel işleri bile Erdoğan'a primlendiren, tek adama bağlayan zihniyet, esas yapması gerekip de yapamadığı büyük skandalların hiçbirini sahiplenmiyor.” Dedi.

Adıgüzel şöyle devam etti: “Mesela ÖSYM skandalı... İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesi'ndeki yangını sahiplenen Erdoğan ÖSYM'deki yangının bizzat sebebi olduğu halde sahiplenmiyor. Sebebi çünkü geçmiş yıllarda burayı cemaat ve tarikatlara peşkeş çekti. Örneğin FETÖ ile burada birçok şaibeler oluştu. Şimdi FETÖ gitti, maşa düştü el göründü, takke düştü kel göründü. Şimdi başka bir el bu hırsızlığa bu yolsuzluğa devam ediyor. 2010-2011 yıllarındaki skandalda Sayın Erdoğan o zamanki ÖSYM başkanına kefil olmuştu. O zaman kefil olduğu ÖSYM başkanı şimdi FETÖ'den yargılanıyor. Daha sonra atananlar da ortada. Son atanan da yine bir cemaat ve tarikat mensubu. Dolayısıyla tüm bu işlerin sorumlusu olan Erdoğan ÖSYM'deki yangının da gerçek sebebidir, kundaklayıcısıdır.

ÖSYM sınavına girip mağdur olan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum; yaptığınız tüm masraflar ve gördüğünüz zararlar için Erdoğan'a maddi manevi tazminat davası açın. Sadece sınavı yenileyerek ve adaylık ücreti almayacağım diyerek bu işlerden kurtulamaz. Adayların yol masrafı, konaklama ve yemek paraları, yani aileleriyle beraber yaptıkları sınav masrafları onlar için büyük masraflar. O nedenle bu işin sorumlusu devleti yöneten Erdoğan ise, herkesi Erdoğan'ı dava etmeye ve hakkını aramaya çağırıyorum.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi