Ordu Yorum / Coşkun Yüce

Ordulu İş Adamları, ülke gündeminden düşmeyen sorunların tek nedenin Başbakan olduğunu ifade etti.
Ordu İş Adamları Derneği (ORİŞAD) binasında; Eğitimci Ali Eren’in yaptığı açıklamaya göre, hizmet hareketinin yıpratıldığını ve bu hizmete gönül veren insanlar hakkında asılsız iftiralar atıldığını belirtti. Başbakana seslenen Eren şunları aktardı:

“Hizmet hareketi de yıpratılarak zan altına alınmaktadır”

“Son zamanlarda kamuoyunun meşgul eden; dershanelerin kapatılması, fişleme iddiaları yolsuzluk operasyonları, merkezinden saptırılarak bilgi kirliliğine sebep olmaktadır. Bu olaylarla alakalı hizmet hareketi de yıpratılarak zan altına alınmaktadır. Hizmet hareketi yıllardır, toplumun her kesiminden gönüllüleri olan, kamu yararına hizmet eden sivil bir harekettir. Ülkemizde ve dünya yaptığı faaliyetlerde; insanı değerler etrafında mutabakat sağlama, toplamsal barışın tesisi, dünyanın her yerinde problem teşkil eden sefalet, cehalet, terör, haksızlık vb. ile mücadele edilmektedir.”

“28 Şubat sürecinden daha ağır bir yıpratma faaliyeti”

“Milletimizin menfaatine olan her icraata ve her projeye kim olduğunu bakılmaksızın destek verilmektedir. Ancak son zamanlarda bu hareketle alakalı, toplumu ve gönüllerini yaralayan, paralel devlet, çete, virüs, in gizli örgüt, haşhaşi gibi itiraflarla, hiçbir bilgi ve belge koymadan, hiçbir hukuki temele dayanmadan yaftalamıyor.  Bir karıncayı bile incitmekten korkan bu hizmet erlerine bu tür benzetmeler nasıl kullanılır? Bir kısım medya, sorumlu ve objektif gazetecilik kriterlerini hiçe sayarak bir merkezden yönlendirildiği aşikâr bir tarzda her türlü yalan ve iftiraya başvurmak suretiyle hizmet hareketi hakkında kara propaganda hareketi yürütülüyor. Maalesef 28 Şubat sürecinden daha ağır bir yıpratma faaliyeti yapılıyor.”

“Öğretmenlerimizi örgüt üyesi gibi gösterme görevi veriliyor”

“Kamuda çalışan memurlar bürokratlar, hizmet hareketine nispet edilerek fişlenmiyor ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden görev yerleri değiştiriliyor. Anadolu insanlarının himmet ve gayretleriyle büyükelçiliğimizin bulunmadığı ülkelerde dahi, ülkemizi en güzel şekilde temsil eden, ulaştıkları her insana ülkemizi ve milletimizi sevdiren, yurt dışındaki okullarda bu süreçte yıpratılmak isteniyor. Devletimizin büyükelçilerine; bulundukları her ülkede birer gönüllü kültür elçisi olan bu öğretmenlerimizi örgüt üyesi gibi gösterme görevi veriliyor.”

“Başbakan bu tutumundan vazgeçmeli”

“Sırf hizmet hareketine gönül verdi diye devlete düzenli vergisini ödeyen saygın iş adamlarının işletme faaliyet izinlerinin iptalini, ülke ekonomisine hizmet eden finans kurumlarının açıktan hedef gösterilmesini teşebbüs hürriyetine indirilmiş bir darbe olarak algılıyor, gerek yerli gerekse yabancı yatırımcı açısından Türkiye’nin güvenli bir ülke olmaktan çıkarılmaya çalışıldığını üzüntüyle izliyoruz. Özetle ifade etmeye çalıştığımız hizmet hareketi gerek bizim insanımızın gerekse dünya insanları tarafından akliliği ve maküliyeti takdir edilip destek görmektedir. Hayatlarını almaya değil vermeye adamış dünyevi hiçbir beklentisi olmayan hasbi ruhları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen hizmet insanların huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, ucuz hesaplar uğruna yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden, kardeşlik hukukumuzu zedeleyen davranışlardan ve açılan bu yarayı daha fazla derinleştirmekten vazgeçelim. Şimdiye kadar hizmet hareketi için, her platformda desteklerini ve takdirlerini ifade etmekte olan sayın başbakanın bir an önce bu tutumundan vazgeçmesini beklemekteyiz.” diyerek açıklamasını noktaladı.
Editör: Haber Merkezi