CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel; “Meclise soru önergesi verdiğimiz husus bir kamu binasının Milli Eğitim'de mekân sıkıntısı yaşandığı bir dönemde kamu tarafında tutulmayıp hükümete yakın bir vakfa devredilmesi idi. Bunu yaparken de Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Ayni Günay, kamuya ait bir binayı kamudaki görevi gereği kamuda tutmak yerine, aynı zamanda İlim Yayma Cemiyet Başkanı sıfatı ile vakfa devrini tercih etmesidir. Ve dahi Ordu yerel kamu makamlarının sıralı olarak buna göz yummasıdır.

“Aslında sorgulanması gereken İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı”

Konu ile ilgili önceki açıklamamız basına geçilirken ya da basım aşamasında Ahmet Yavuz isimli inşaat işleri yapan şahsın İlim Yayma Cemiyeti başkanı olduğu gibi bir ifade yanlışlıkla yer almıştır. Buradaki noktalama eksiğine ve kelime karışıklığına sığınmak yerine konunun özüne gelmelerini bekliyorum. Soru çok nettir. Çarşı Polis Karakolu olarak kullanılan bir kamu binasının Milli Eğitim'de yurt, derslik ve kütüphane dahil birçok amaçla kullanımı mümkün iken milli eğitim müdür yardımcısı tarafından kamuda tutmak yerine diğer görevi olan ilim yayma cemiyeti başkanlığı görevi tarafında vakfa devrini tercih etmesidir. Aslında sorgulanması gereken bir il milli eğitim müdür yardımcısının aynı zamanda İlim Yayma cemiyet başkanı olmasıdır. İnşaat tadilat işlerine gelince. Ordu'daki kamu kurumlarındaki ihalelerin sadece Milli Eğitim'de değil tüm diğer kurumlarda da doğrudan teminle yapılıyor olduğu bir gerçektir. Bu Sayıştay raporlarında da açıkça eleştirilmiştir.

“Siz önce okulları temizleyin”

Ordu'da Milli Eğitim Müdürlüğü okulların kapalı olduğu koca 18 ay boyunca kılını kıpırdatmayıp, tadilat gereken 41 binayı okulların yüz yüze eğitime açıldığı dönemde inşaata başlamıştır. Çocuklarımız ya tehlikeli inşaat alanlarında eğitim görmekte ya da bir okulda üç okul hem de pandemide sıkıştırılmış şekildedir. Bütün bu işlerin altında milli eğitimle bu tür firmaların alengirli işleridir. Kendi görevlerini yapmayıp inşaat ticaret siyaset üçgeninde dolaşanlar bir de utanmadan cevap yetiştiriyorlar. Daha turpun büyükleri heybede. Bu inşaat tadilat işlerinin hangi firmalara hangi usuller ile verildiğini de yakında tek tek açıklayacağım. Siz önce okulları temizleyin. 1300 kişilik okulda tek hizmetli ile ortalığı pislik götürüyor. Hizmetli güvenlik görevlisi ve sağlık görevlisi temin edin. Ve o polis karakolundan kalan binayı derhal asıl sahibine millete geri verin.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi