Ordu Milletvekili ve PM Üyesi İdris Yıldız, "Kamu alımlarında yerli ara mallarla üretime öncelik vereceğiz. Belediyelerde yalnızca esnafın sorunlarıyla ilgilenen Esnaf Masaları kuracağız” dedi.

 CHP Ordu Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İdris Yıldız, Ordu Esnaf ve Sanatkarı Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu’nu makamında ziyaret etti.  Toplumun her kesiminden vatandaşlarımızın sorunlarını incelediklerini belirten Yıldız, kendisinin de bizzat içinde bulunduğu çalışma gruplarının bu sorunların çözümü için ayakları yere basan, somut projeler ürettiklerini söyledi.

Esnafa yönelik projelerimiz var

Esnaf bir ailenin çocuğu olduğu için, esnafın sorunlarını yakından takip eden ve bilen birisi olduğunu söyleyen Yıldız, CHP`nin Esnaflarla ilgili hazırladığı projeleri ve çalışmaları ESOB Başkanı Bostancıoğlu ile paylaştı.

"Türkiye’de 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkârın olduğunu söyleyen Yıldız,  Esnaf ve sanatkârlar aileleri ile birlikte toplumumuzun 8-9 milyon kişilik geniş bir bölümünü oluşturduğunu vurguladı.

Yıldız konuşmasına şöyle devam etti: “Esnafımız dünyada en pahalı elektrik ve akaryakıtı kullanıyor. Küçük işyerleri, kentin merkezine kurulan AVM ve hipermarketlerle rekabet edemiyor. Kontrolsüz politikalarla esnafımız piyasanın insafına terk ediliyor. Esnafımız isini büyütmek için değil, borcunu ödeyebilmek için kredi çekiyor. Esnafın, sadece vergi borcu 70 milyar TL. Borcunu ödeyemediği  için giderek artan sayıda esnafımız hapse giriyor. Bu tablonun sorumlusu AKP’dir. AKP hükümetinin yol açtığı işsizlik ve yoksullaşma, yerel ekonomileri ve özellikle küçük esnafı vuruyor. Kontrolsüz verilen izinler nedeniyle, esnaf AVM ve hipermarketlere karşı tek başına haksız bir rekabete girmek zorunda kalıyor. Kredi ve kredi kartı borcu olmayan esnaf kalmadı. Esnafın iki yakası bir araya gelmiyor. AKP küçük işletmelere sadece iki seçenek bırakıyor; daha fazla borç ya da kepenk kapatma.”

Esnafımızı koruyacağız

CHP iktidarında bu tablonun değişeceği, sorunların çözüleceğinin sözünü veren Yıldız,  devletin esnafa destek olacağını söyledi.  

Yıldız, çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı: “Esnafımıza ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Gelir vergisi oranını düşüreceğiz. KOSGEB destekleri gücü olana değil, ihtiyacı olana gidecek. Emekli olmuş esnafa Sosyal Güvenlik Destek Primi ödetmeyeceğiz. Bağ-Kur borcu olanların da sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacağız. Adil olmayan piyasa koşullarından esnafımızı koruyacağız. AVM ve Hipermarketlere küçük esnafı koruyacak yasal sınırlamalar getireceğiz. Kriz dönemlerinde esnafın borçlarını erteleyeceğiz. Elektrik ve akaryakıtta esnafa özel indirimler sağlayacağız. Kamu alımlarında yerli ara mallarla üretime öncelik vereceğiz.  Belediyelerde yalnızca esnafın sorunlarıyla ilgilenen Esnaf Masaları kuracağız.”

İktidar toplumu kutuplaştırıyor

Ülkemizin gerçekleri ve sorunları ortada diyen Yıldız, toplumun her kesiminin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve mevcut gerçeklere göre ayakları yere basan projeler ürettiklerini söyledi. “Biz bu ülkeyi atalarımızın emanet ettiği gibi çocuklarımıza bırakamayacaksak zaten siyasetin yapmanın da bir anlamı yok. Toplumun ayrıştırılması, kutuplaştırılması konusunda iktidarın tavrından ciddi rahatsızlık duyduğunu özellikle vurgulayan Yıldız, CHP iktidarında ayrıştırıcı değil birleştirici, herkesi kucaklayan bir siyasi anlayışın hakim olacağını vurguladı.

 OrduYorum / Ahmet Akçay

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi