Fındık coğrafyasında siyanürle altın madenciliği olamayacağının altını çizen Adıgüzel, açıklamasında şunları dile getirdi: “

“Halkımız şöyle zannetmesin; ‘bu madenler burada gelip çalışıyor devlete pay veriyor, devletin kazancı var’ Bakın açık bir şekilde söylüyorum; Fatsa altın madeninin bugünkü haliyle işgal ettiği 2000 dönüm alanda devlete taahhüt ettiği gelir yıllık 2 milyon doların altında. Aynı alana bugün fındık dikilse senede 600 ton fındık almak mümkün bunun ise ülkemize getirisi 3 milyon dolardan aşağı değil. Yani bu altın madeninin devlete verdiğinin iki katını aynı maden alanında fındık üreterek bu ülke kazanabiliyor. Üzerimize attıkları zehri toprağımızı ve suyu kirletmeleri de cabası, o topraklarda yüz yıl bir şey yetişmeyecek. Şu anda karınca bile yaşamıyor ot bitmiyor, ağaç dikiyorlar ağaç tutmuyor, hazır çimen getirip yapıştırıyorlar o bile tutmuyor. Bu 100 senede sadece o 2000 dönüm alanda üretilecek fındık bile bugünün rakamları ile 300 milyon dolar. Bunların madeninin tüm işletme süresince 5 yıl boyunca vereceğini taahhüt ettiği sadece 9 milyon dolar. Bunun 30 katı fındık gelirinden oluyoruz.

Bu zulmü bu topraklara reva görenlerin Allah belasını versin. Fındık coğrafyasında siyanürle altın madenciliği olmaz. Üstelik bu firma daha önceden altın madenciliğinde Fetö'nün amiral gemisi Koza Altın grubunun taşeronluğunu da yapmış. Bu işe destek veren Ordu'daki valilik bürokrasinin ve bakanlıktaki ve siyasetteki arka çıkanların kimlerle beraber yürüdüklerini bilmelerini de tavsiye ederim.

Ordu halkına çağrımdır.

Bugün Yukarıtepe yarın bir başka tepe. Bugün Fatsa yarın senin bulunduğun yer. Fatsa’nın çığlığına kulak verin. Bugün sen Fatsa'ya yardıma etmezsen yarın da Fatsa sana gelemeyecek. Orduya gelip senin vergileriyle ile maaş alıp seni ve toprağını satanlardan hesap sor. Ordu valisi daire müdürü bugün burada, yarın burada yok. Bu siyanürle ırzına geçilmiş coğrafyasında sen ve ben kalacağız güzel kardeşim. Ve medyaya sesleniyorum; Gazete sayfalarında ekranlarda bunlara methiye düzmeyin kardeşim. Sayfalarınızı bunlara dar edin. Toprağınıza vatanınıza insanımıza karşı olanların reklamını yapmayın. Bizim kavgamız var.

Hayata, tabiata, nebata düşmanlarla kavgamız var. Ormana fidana insana kıyanlar ile kavgamız var. Herkes safını seçsin. Ya halkın yanındasın ya da Fetöcü maden şirketlerinin taşeronluğunu yapmış siyanür ve sülfürik asit çetelerinin yanındasın.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi