Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Ordu için önemli kararlar alındı.

“Bu şehrin artık bir stratejisi var”

Ordu’nun yıllarca taktiklerle yönetildiğini belirten Başkan Güler, “Bizler sorumlu kişileriz. Toplumda seyretmeye sessiz kalmaya hakkı olmayanlarız. Onun için geldiğimiz günden bu yana bu şehri geleceğe ve ileriye taşımak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Güler açıklamasında şunları söyledi:

“Bizler sorumlu kişileriz. Toplumda seyretmeye sessiz kalmaya hakkı olmayanlarız. Onun için geldiğimiz günden bu yana Ordu’yu değişik bir formatta geleceğe hazırlıyoruz. Ordu’da bazı sıkıntıların sebebi nedir diye düşündük. Bunu uzmanlarla inceledik. Gördüğüm şey şu arkadaşlar, bunu 50 yıllık siyasi tecrübesi olan biri olarak söylüyorum. Ordu hep taktiklerle yönetilmiş. Ordu’nun hiçbir zaman stratejisi olmamış. Biz 2019 yerel seçimlerinden sonra bu şehirde bir strateji ortaya koyduk. Bu strateji ise insanın üç temel eylemine dayanıyor. Düşünmek üretmek ve yarışmak. Bizim stratejimiz bu üç temel esas üzerine kuruludur. Bu üç eylem insanı diğer canlılardan ayıran en temel özelliktir. Bu stratejiyi biz Ordululuk bilinci ile ele aldık. Şehirde artık üretim ağırlıklı bir sistem kuruldu. Biz taktiklerle ufak ayak oyunları ile kişisel hesaplarla şehir yönetmiyoruz. Biz şehirde bütüncül bir yapı kurduk. Üretim ağırlıklı bir sistemi kurarak hayata geçirdik. Tarım, turizm, teknoloji ve sanata ağırlık verdik. Yani dolayısıyla bundan sonraki stratejimiz bu sisteme göre yürüyecek. Bizim ayrıca ilkelerimiz var. İmarda yaptıklarımız ortada. Daha önce meclis gündeminin yüzde 85-90’nı imar olurdu. Şimdi diğer konuları oluşturuyoruz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi