Teknik Direktörlük konusunda Türk Futbolu'nun en istikrarlı takımlarından birisi olan ancak uzun yıllar takımda görev alan Niyazi Hüseyinoğlu ile yollarını ayırmıştı. 3.5 sezonda Fatsa Belediyespor başında 115 maça çıkan Hüseyinoğlu, bu maçlarda 32 galibiyet, 36 beraberlik ve    47 mağlubiyet almıştı. Bu sezon 19.hafta sonunda yolların ayrıldığı genç teknik adamın ardından ise göreve Taner Gürsoy getirilmişti.

Teknik Direktörlük döneminde daha önce iki kez Fatsa Belediyespor'un teknik direktörlüğünü yapan Taner Gürsoy, üçüncü kez Sarı-Lacivertli ekibin başına geçti. Fatsa Belediyespor'u iki kez Bölgesel Amatör Lig'de çalıştıran Gürsoy, ilk kez ise profesyonel ligde takımın başına geçti. İlk maçında deplasmanda Siirt İl Özel İdarespor'a tek golle kaybeden Fatsa Belediyespor, ikinci maçta ise Bergama Belediyespor'u 1-0 geçti.

Deprem felaketi nedeniyle verilen arada hazırlık maçların ile hazırlanan Fatsa Belediyespor, Taner Gürsoy gözetiminde Orduspor 1967 A.Ş.'yi 2-0 yenmiş daha sonra ise 1926 Bulancakspor ile 3-3 berabere kalmıştı. Kulüp Başkanı Adem Bekar'ın ise bu sezonun kalanında takımı Taner Gürsoy'a emanet edeceği ve teknik direktör arayışı içinde olmadığı öğrenildi. 

Orduspor altyapısında yetişen ve Ünyespor, Yılport Samsunspor, Bolamanspor, Kastamonuspor gibi takımlarda forma giydikten sonra Ünyespor'da futbolu bırakan Taner Gürsoy, teknik direktörlük kariyerinde ise Dumlupınar, Fatsaspor, Fatsa Yaşamspor,  Fatsa Belediyespor ve Dolunayspor A takımlarında görev aldı. Fatsa Belediyespor ile ilk kez 2011'de görev alarak Gençlik Gelişim Antrenörü olan Gürsoy, 2014-2015 sezonu ve 2015-2016 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de Fatsa Belediyespor'u çalıştırmıştı. Gürsoy, bu sezon ise Fatsa Belediyespor'a U-15 antrenörü olarak görev yapıyordu.

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi