Ramazan ayına özel olarak hazırladığı program ve etkinliklerle unutulmaya yüz tutmuş eski Ramazan eğlencelerini online olarak vatandaşlarla buluşturan Fatsa Belediyesi, Türk tiyatrosunun geleneksel unsurlarının yer aldığı birbirinden güzel etkinlikler ve sürpriz hediyelerle Ramazan’ın coşkusunu ve neşesini evlere taşıdı.

Eski ramazan kültürü yaşatılıyor

Pandemi koşulları nedeniyle Ramazan ayına özel olarak düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikleri online olarak vatandaşlarla buluşturan Fatsa Belediyesi, Hacivat-Karagöz, Orta Oyunu, Meddah, Aşuk ile Maşuk, Komedi Skeç Şov gibi eğlencelerle eski Ramazan kültürünü yeniden yaşattı.

Ramazan’ın heyecanını evlere taşıyoruz

Ramazan ayının heyecanını evlere taşıdıklarını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Ramazan ayı tüm Müslümanların bütün bir sene büyük bir özlemle beklediği bir ay. İbadetin en yoğun yaşandığı, küçükten, büyüğe özlemle beklenen bu ay geldiğinde evlerde tatlı bir telaş ve heyecan başlıyor. Biz de belediye olarak bu heyecana ortak olmak istedik. On bir ayın sultanı Ramazan ayının ruhuna uygun olarak programlar düzenledik. Sürpriz hediyeler, Hacivat-Karagöz, orta oyunu, meddah ve çeşitli geleneksel Türk tiyatrosunun en güzel örneklerini online olarak vatandaşlarımızla buluşturarak hafızalarda güzel anılar bırakmak istedik. Pandemi nedeniyle o güzel Ramazan Sokağı ve iftar programlarımızı yapamıyoruz. Gönül sofralarımızı maalesef kuramıyoruz ama bir sonraki sene inşallah daha sağlıklı ve güçlü şekilde sağlıklı günlere kavuşacağız.” dedi.Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi