AK Parti Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Türkiye genelinde gerçekleştirdiği seçim çalışmaları kapsamında 19 Eylül Stadyumu’nda gerçekleştirdiği mitingle Ordululara seslendi.

 “İşte Ordu, işte komutan” sloganları eşliğinde stada giren Erdoğan “Danişment Gazi'nin, Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti Ordu. Geçirdiği yangınlara ve depremlere rağmen her daim küllerinden yeniden doğan azmiyle kadim şehrimiz Ordu.” diyerek Orduluları selamladı.

“Ordu, yola çıktığımız ilk günden beri hep yanımızdaydı. Bugüne kadar hangi mücadeleye girdiysek Ordu’nun desteğini hep hissettik. Şimdi yeni bir maceraya atılıyoruz; gelişmiş bir demokrasi, güçlü bir ekonomi, milli bir savunma sanayi, güçlü meclis, güvenli ve istikrarlı bir ülke, huzurlu ve müreffeh bir millet, güçlü hükümet, güçlü meclis için hazır mıyız Ordu? Vakit birlik vakti, vakit Ordu vakti diyor muyuz? İrade, erdem ve cesaretle Türkiye’yi şahlandırıyor muyuz?” diyen Recep Tayyip Erdoğan, Ordululardan destek sözü istedi. 24 Haziran seçimleri için Cumhur İttifakı’nı hatırlatan Erdoğan, “Bu seçimlere MHP ile ittifak içinde girdik. Yanımızda rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun yadigârı Alperenler de var.” dedi.

 

Fındıkla ilgili çalışmalar sürüyor


Erdoğan, fındıkla ilgili fiyat belirtmezken, konuyla ilgili çalışmaların yapıldığını söyleyerek şunları ekledi: "Dünyadaki üretimin çok büyük bir bölümünü tek başına karşıladığımız fındık, ülkemizin en önemli tarım ürünlerinden biri. Bu bakımdan fındık üreticilerimizin her meselesi bizim için önemlidir. Ordu’da ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üreticilerimize destek veriyoruz. Dünya’da önemli bir bölümünü karşıladığımız fındık. Tarım Bakanlığımız başta olmak üzere bu konuyla ilgili çok ciddi hazırlık içinde. Fındık üreticilerimizin mağdur olmasına müsaade etmeyeceğiz. Bugüne kadar Ordulu çiftçilerimize 3 katrilyonluk destek sağladık. TMO bu konuda fındık üreticisinin yanındadır. Kendileriyle toplantılarımı yaptım. Muhalefete bakmayın bunlar hep yalan söylerler. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız. Şu 5 gün içerisinde de bunların defterini tam manasıyla dürün.”

 

Demiryolu gündemde yok


Ordu’nun merakla beklediği bir diğer konu olan Samsun-Sarp Demiryolu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Erdoğan’ın gündeminde muhalefet vardı. AK Parti Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye cari açığını kapatır. Ama bu muhalefet açığını ne yapacağız.” diye konuştu.

 

Ordu’ya yatırımları anlattı


16 yıllık AK Parti iktidarında Ordu’da yapılan ve sürdürülen yatırımlardan söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu Çevre Yolu’nun 2021’de biteceğini söyledi. Erdoğan, “Ordu'ya son 16 yılda 20,4 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını anlatan Erdoğan “Bunu CHP yapmadı, biz yaptık. Eğitimde 3 bin 438 yeni derslik yaptık. Ordu'da ihtiyaç sahibi öğrencilere 70 trilyon eğitim bursu verdik. Ordu'ya üniversiteyi kim kazandırdı? Bay Muharrem mi, Bay Kemal mi? Biz kazandırdık biz. Bugün üniversitemizin 21 bin öğrencisi var. Burayı bir üniversite şehri yapmak kolay mı? Ama biz bunu da yaptık. Yükseköğrenim öğrencilerimiz için 4 bin yatak kapasiteli yurt binalarını hizmete soktuk. Birkaç yıla kadar bin kişi kapasiteli bir yurt daha açıyoruz. Aralarında Ordu’nun da bulunduğu nüfusu belli büyüklükteki şehirlerimizi Büyükşehir’e dönüştürdük. Son 16 yılda Ordu’ya ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 20,4 katrilyon lira yatırım. Bunları CHP yapmadı biz yaptık. 3 bin 430 dersliği, Ordu’ya Üniversite’yi kim kazandırdı? Bugün ODÜ’nün 21 bin öğrencisi var. Birkaç yıla kadar bin kişi kapasiteli yeni bir yurt daha açıyoruz. Yeni stadı açıyoruz. Burayı, yani eski stadı da millet bahçesi haline getiriyoruz. Biz buyuz, çevrecilik bizim işimiz. Bu solcular çevreden anlamaz. Bunlar bol bol ağaç keserler. Hayvanları bunlar sakata çıkarırlar. Anlamaz bunlar bu işten.” ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan, sağlıkta 300'er yataklı Fatsa ve Ünye devlet hastanelerinin de aralarında bulunduğu 38 sağlık tesisini şehre kazandırdıklarını, Ulubey ve Akkuş devlet hastanelerinin yapımının devam ettiğini söyleyerek, 900 yataklı şehir hastanesinde ihale süreci biter bitmez inşaata başlayacaklarını dile getirdi.

Ordu'da ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere yaklaşık 2 milyar lira tutarında destek verdiklerini ifade eden Erdoğan, “Toplam maliyeti 4,5 katrilyon lira olan 12 yol projesinin yapımı devamı ediyor. Maliyeti yaklaşık 2 katrilyon lira olan 11 köprü ve 6 tünelin içinde olduğu Ordu çevre yolunun inşası sürüyor. Bu yolun tamamını 2021'de bitireceğiz. Ünye-Akkuş-Niksar yolunun proje çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

 

5 baraj daha


Erdoğan, Ordu şehir merkezinin ve civar yerleşim yerlerinin 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını, barajlar ve göletler inşa ettiklerini söyleyerek 5 baraj daha yapılacağını açıkladı.

 

“Suriyeli kardeşlerimizin geri dönüşleri hızlanıyor”


Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtları ile 4 bin kilometrekarenin üzerinde bir alanı güvenli hale getirdiklerini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi de Münbiç'te Amerika ile vardığımız anlaşmayı adım adım hayata geçiriyoruz. Bölücü terör örgütünün, Münbiç sınırımızdaki unsurları bulundukları yerleri terk ettiler. Askerlerimiz, Münbiç şehrinin etrafında devriye gezmeye başladı. İnşallah aşama aşama bölgeyi teröristlerden tamamen temizleyeceğiz. Böylece milletimize verdiğimiz bir sözü daha tutmuş olacağız. Bay Kemal, Bay Muharrem Afrin’de ne işiniz var, Cerablus’ta ne işiniz var diyorlar. Bay Muharrem, Irak’a giremeyecekler, Cerablus’a giremeyecekler, kimden izin aldınız diyorlar. Ne oldu girdik mi? Biz izni halkımızdan aldık. Münbiç’in temizlenmesiyle Suriyeli kardeşlerimizin de geri dönüşleri başlayacak. Ne diyor bu CHP’liler Suriyelileri niye aldınız? Biz ensar nesliyiz. Bay Kemal bunlardan anlamaz. Bay Muharrem hiç anlamaz. Onlar varsın kendi işlerinde devam etsinler, biz hem tecrübe hem ortaya koyduğumuz işlerle zaten kendimizi ispatladık. Türkiye büyük ve güçlü bir devlet. Büyük devletler küçük düşünmez.  Aziz milletime, CHP'ye, Saadet'e, İYİ Parti'ye ve diğerlerine gönül verenlere sesleniyorum, biz 15-16 yılda diplomasinin en ileri noktada olanını yaptık. İşte şimdi de bak, Münbiç'ten çıkıyorlar. Suriye’de güvenli alanları genişlettikçe, Suriyeli kardeşlerimizin geri dönüşleri de hızlanıyor.” Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi