DEVA Partisi İl Başkanı Erkan Türkmen, üreticinin gazını almaya çalıştıklarını ifade ederek; “1 Ağustos 2022’de, Ne söyledik? Açıklanan fiyatın, piyasadaki karşılığı 45 liradan fazla olur mu? Gerçekten Yazık!” Yani çok değil, sadece 39 gün önce. Açın bakın, o tarihin gazetelerine, haber sitelerine. Bugün bakıyoruz, Ordulu kimi STK temsilcileri, sanayiciler, İktidarın Ordu milletvekilleri hatta belediye başkanları çıkmış ortaya fındığı savunurmuş gibi yapıp, basına demeç vererek ortaya çıkan rezaleti soğutmaya, üreticinin gazını almaya çalışıyorlar!” dedi.

Üretici yine mağdur olur dedik! 

 Türkmen, şöyle devam etti: “Şimdi yine soruyoruz: Nereden ortaya çıktı, birden bire bu aydınlanma? 39 gün önce yaşadığınız şehirde Zeytin mi yetişiyordu, Antepfıstığı mı?  Fındıkla ilgili öngörüsüzlüğünüzün sebebi neydi acaba?

Görmediniz mi? Duymadınız mı? Söylemek mi istemediniz? 40’ı çıkmadı daha açıklamamızın.  Herkesin tüketmek zorunda olduğu, temel gıda maddeleri ile çayla, yumurtayla, makarnayla, sütle, dolarla, gübreyle, mazotla karşılaştırmalar yaptık. Maliyet hesaplarını çıkardık.

TMO’nun yöntemleri ile bu iş olmaz, üretici yine mağdur olur dedik!  Gübreye, işçiye, patoza, ilaca paralar ödenmemiş, fındık pazara inmemiş, 43-45 liralara satılmamış, yani 39 gün önceye ışınlanmış, fiyat daha yeni açıklanmış gibi… Böyle şey mi olurmuş, gerekirse Ankara’da görüşmeler yapılırmış, fiyatı nasıl Ferrero belirlermiş!”

Mitinge var mısınız?

Türkmen; Büyüşehir Belediye Başkanı’na seslenerek; “ Hürriyet Gazetesi’ne demeç vererek savaş açılmaz! Samimiyseniz toplayın Ordu’daki bütün siyasi parti temsilcilerini, STK yetkililerini, çıkalım meydana, parti bayraksız, siyasetsiz ve rozetsiz. Sadece on binlerce üreticilerimizle omuz omuza Fındık Mitingi yapalım. Var mısınız?  Ha yoksanız; Biliniz ki biz yel değirmenlerine karşı savaşan Donkişot istemiyoruz. Biz üreticinin alın terini hiçe sayanlarla gerçekten savaşan bir irade istiyoruz.

Yani yoksanız da biz hallederiz. Partiler üstü bir duygu ile o muhteşem mitingi yaparız. Siz de belediyenin penceresinden izlersiniz artık.

Aslında savaşmaya da gerek yok. TMO elinizin altında; Randevu sistemindeki sorunları giderin, yani fındığımızı hızlıca teslim alın. Dönüm başına falan deyip kimsenin elini kolunu bağlamayın, arttırın aldığınız fındık miktarını. Üreticinin parasını da peşin verin, bakın piyasada fındık kaç liraya satılıyor?  Fındık bizim sırtımızdan geçiyor, bahçeye girmeyenler sırtımızdan geçiniyor! Herkesi üretici için sorumluluk almaya davet ediyorum. Yoksa biz gerekeni yaparız.” Diye konuştu Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi