Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Ordululara hitap eden Genel Başkan Akşener, “24 Haziran’da bir seçime gidiliyor. Oy kullanacaksınız. Bir karar vereceksiniz, çocuklarınız işsizliğe devam etsin mi? Her gün kepenk kapatan esnaf açlığa terk edilsin mi? Fındık mezara gömülsün mü?” diyerek İYİ Parti iktidarında fındığın kilosunun 15 lira olacağını belirtti.

Fındığa destek vereceklerinin altını çizen Akşener, “Cumhurbaşkanı seçildiğimde ilk açıklama yapacağım konu fındık fiyatıdır. Fındığı 15 lira açıklayacağız. Fındığa iyi fiyat vermediğimiz takdirde fındık mezara gömülür. Fındık Türkiye’nin tek ürünüdür. Berlusconi’yle dost oldular. Berlusconi nikâh şahidi oldu. Sonra fındık şirketimiz Berlusconi’nin oldu. O hapse girince, FETÖ’cülere devrettiler. Fiskobirlik, Varlık Fonu’na devredildi. Fiskobirlik yeniden tanzim edilecek, Varlık Fonu’ndan çıkarılacak. Bunun pazarlamasını yapan şirket millileşecek.” dedi.

Seçildikleri takdirde ekonomi ve insan odaklı bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini ifade eden Meral Akşener, “TRT’yi satacağız, ortaya çıkan kaynakla istihdam oluşturacağız. İsrafla mücadele edeceğiz. Yargıçlar tarafsız olacak. Demokrasi yeniden tanzim edilecek. Ekonominin merkezi güvendir. Yerli yatırımcı yatırım yapmıyor önce bunu tanzim edeceğiz. Hukukun üstünlüğünü, iyileştirilmiş parlamenter sistemi yeniden ülke gündemine getireceğiz. Kutlu devlet ve mutlu devlet genel hedefimizdir. Yap-boz tahtasına dönmüş müfredatı düzenleyeceğiz. En büyük sorun genç işsizliği. Devlet gencine iş vermelidir. Gençler başını önünü eğmemelidir. Türkiye’de 2 genç türü var. Biri cebinde trilyonlar olan bakan çocukları, diğeri cebinde kuruş olmayan vatan çocukları. Biz bu vatan çocuklarının yanında durmak için geliyoruz. Dünyada yaşıtlarıyla mücadele eden, 21.yüzyıl teknolojisi ile ülkesini ileriye taşıyacak gençlik istiyoruz.” diye konuştu. 

 

Kaynaklarını açıkladı


Akşener, vadettiği projeler ve yatırımlar için kaynaklarının sorulmasına ise şöyle yanıt verdi: “Ben nereye çıksam bana kaynak sordular. Kaynakları size söyleyeyim. Arabalar var ya bakanların damatları biniyor, kızları biniyor. Bunlar çok yüksek paralara kiralanmış ama Mehmet Şimşek buna fındık fıstık parası dedi. Evet, ben bu parayı gerçekten fındığa vereceğim. Çılgın projeler yapıyorlar, ben çılgın proje yapmıyorum. Ben insana dokunan projeler yapıyorum. Bana herkes kaynak soruyor, ama çılgın projelere kaynak soran yok. Kanal İstanbul, Türkiye'ye hangi geliri getirecek? Erdoğan bunun üstüne bir şey diyemedi, ‘kahve yapacağım' dedi. Bu insanlarla dalga geçmektir. Sen bütün her şeyi yandaşlara verirsen, projelerin parası yandaşların cebine girerse, sana bir tek kahve yapmak kalır. Ordulular İstanbul'daki köprülerden geçiyor mu? Hayır. Ama parasını ödüyor. Özal ve Demirel'in yaptığı köprülere para ödemiyorsunuz ama. Şehir hastaneleri içinse müşterimiz artacak diyor. Müşteri kim? Halk. O parayı siz, hasta olmasanız da ödeyeceksiniz. Çocukları özel okul, devlet okulu diye; öğretmenleri kadrolu kadrosuz diye ayırdılar. Ben sadece ekonomiye, eğitime ve insana bakışımızı anlatmaya çalışıyorum. Yolsuzluk bitecek. Buradan gelen kaynakla gençler iş bulacak. Ekonominin merkezi güvendir. Güven yok yatırımcı yatırım yapmıyor. İyileştirilmiş parlamenter sistemi yine ülkenin gündemine sokacağız. Biz kindar nesil değil, dünyadaki yaşıtlarıyla yarışacak gençlik istiyoruz. Teknolojik gelişmeleri takip eden bir gençlik istiyoruz.”
Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi