Saadet Partisi Ordu 7. Olağan İl Kongresi, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

“Millete güveniyoruz”

Bu kongreyi tarihi bir dönemde icra ettiklerini ifade eden Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz; “Tüm dünya emperyalist güçler tarafından korkunç bir kaosa sürükleniyor. Ülkemizde adaletsizlik, fakirlik had safhaya çıktı. Zamlar saat başı geliyor. Yanlış plan ve politikaların sonucunda bu ülkenin üretim fabrikalarının kapısına kilit vuruldu. Üretmekten uzaklaştığımız bir dönemde bu ihtiyaçları karşılamak için ithal etmek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden de paramız her geçen gün değer kaybediyor. Ülke faiz, borç sarmalı içine sürüklendi. Karanlık bir tablo çizdik belki ama bu millete güveniyoruz. Milletin sağduyusu inşallah yeniden galip gelmek için, yeniden büyük bir Türkiye kurulması için bir umut ışığı yakılmış. 6 siyasi parti bir araya gelerek bu milletin ortak çıkarları için bir çözüm noktası oluşturmuş ve milletin önüne koymuştur. Kongreminiz hepimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

“Türkiye yönetilemiyor”

Saadet Partisi GİK Üyesi, İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin; “Türkiye bugün yönetilemiyor. İnşallah bu milletin bu ülkeyi yönetecek akıllı erdemli evlatları iş başına getirilir. Türkiye’nin bu günlerini görmeyi hayal etmemiştim geldiğimiz durumu şaşkınlıkla izliyorum. Akaryakıta üst üste zam yapılabileceğini hayal edemiyordum ama gerçek oldu.

Bu tablo karşısında ortaya kalkınmış bir ülke çıkması mümkün değil. Yeni bir fabrika, yeni bir iş yeri yok. Devlet aynı zamanda en büyük işverendi ama şimdi öyle değil. Yoksulluk açlık sınırının altında yaşayan milyonlar var. Bir taraftan bozuyorlar bir taraftan da çaba gösteriyorlar. Dövizi indirme çabası var.  İktidar simitle geldi ama simit yiyen yok İtalyan marka menülerle besleniyor iktidar.  Enflasyon, hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Faturalar 3 katına çıktı. Bu tabloyu görmemek için deli olmak lazım. Empati yapılsa gerçekten bir şey çözülebilir ama yapılmıyor iktidar nedense insanı bazen değerlerinden dahi uzaklaştırıyor.” dedi.

“Kurumlar tüketildi”

Şahin, iktidarın tükettiği kurumlar arasında üretici kurumlarının da olduğunu belirterek; “Dönüm başına fındık desteklemesi 140 lirayla başladı, başladığı yıl 2010. 2013’e kadar 140 liradan devam etti. 10’ar lira artışla 170 liraya kadar geldi. 2015’te 170 liraya geldi ve kaldı. Bu destek parası 6 kilo fındığa tekabül ediyor. Üretici 6, 7 yıl öncesine kadar 1 kilo fındıkla 12 ekmek alıyordu bugün ise bir kilo fındıkla ancak 7 ekmek alabilir, nereden nereye. Fındık fiyatı 2021 fiyatı 26.5, 27 lira. O gün için 3,5 dolar yapıyordu. 49 liraya tekabül ediyordu, bugün o geçerli değil. Bugün fındık fiyatı en az 52 TL olmalı.” Diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi