Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ordu Ticaret Borsası’nın sezon açılışında 10 lira 20 kuruş olarak belirlediği fındık fiyatı, 13 lira 60 kuruştan işlem görüyor. Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda 6 lira 20 kuruş olan 50 randımanlı kabuklu fındığın kilosunda yüzde yüzden fazla artış meydana geldi. Artıştaki en büyük etken ise 30 Mart’ta yaşanan zirai don.
 

Sezona 10,20’yle başladı


Zirai dondan dolayı rekoltenin al olduğu 2014 yılında herkes fındık fiyatının önceki yıllara göre tavan yapacağını düşünürken, 50 randımanlı kabuklu fındığın kilosu 10 lira 20 kuruş olarak açıklandı. Ağustos ayında taban fiyatı açıklanan fındığın kilosu Eylül ayının sonlarına doğru 13 liraya kadar yükseldi.


Ekim’de zirve yaptı


Eylül’de ortalama 13 lira olan fındık fiyatı, Ekim’de ise zirve yaptı. 13 lira 90 kuruşa kadar çıkan 50 randımanlı kabuklu fındık, bu aydan sonra yavaş yavaş düşüşe geçti. Birçok vatandaş Ekim’den sonra fındık fiyatının artmasını beklerken hayal kırıklığına uğradı.


Başkan Cörüt üreticiye rahat demişti


Fındığın 13 lira civarında olmasını değerlendiren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, çiftçilere rahat olun uyarısında bulunmuştu. Başkan, “Fındık fiyatı yılbaşından sonra yükselecek. Üreticiler rahat olsun” ifadelerini kullanmıştı.



Editör: Haber Merkezi