Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz yaptığı açıklamada fındık üreticilerini çözüm önerilerini dile getirmeleri için Fındık Kurultaylarına katılmaya çağırdı. Poyraz kurultay hazırlığı konusunda da şunları söyledi. “Kurultayımız Emek Partililerle yapılmayacak. Parti, sendika, dernek, oda ayrımı yapmadan sözü olacağını bildiğimiz herkesi davet edeceğiz. Özellikle tarım-fındık alanında geçmişte emeği geçenlerin görüşlerinin alınmasına özen göstereceğiz.” dedi.

Fındık ortak sorun

            Fındıkta yaşanan sorunların siyasi, inanç ve kimlik ayrımı yapmadığını vurgulayan Poyraz, “Fındık üreticileri içinde sorun yaşayanların siyasi tercihi, inancı, kimliği önemli değil. Herkes aynı oranda sorun yaşıyor. O zaman ortak sorunda ortak aklı yakalamak zorundayız. Kurultayımızda bunu başaracağız. Ortak sorunların çözümü konusunda ilimizde ortak aklı oluşturmak için çabamız sürecek. Belki başka sorunları da birlikte masaya yatıracağız. Ordu’nun ekonomisinin belirleyicisi olan fındıkta yaşanan sorunları aşmak için tartışacağız.” dedi.

Fındıkta da çıkar grupları var

            Fındıktan üretici, ihracatçı, sanayici kesimleri yararlanıyor diyen Poyraz, “Fındıktan yararlanan kesimlerden yalnızca üretici köylü zararlı çıkıyor. Emeğinin ve ürününün karşılığını alamıyorlar. Bugün yapılan tartışmalar da pazar kavgası biçiminde devam ediyor. Üreticiye bir yararı yok. Kurultayımızda önceliğimiz üretici köylünün emeğinin ve ürününün korunmasına yönelik çözüm önerilerinin ortaya çıkarılmasıdır.” dedi.

           

Çalışmaları hızlandırıyoruz

            Kurultay çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Poyraz, “Davet çalışmalarımız başladı. Bildirilerimizle sesli aracımızla köy köy, ilçe ilçe gezeceğiz. Artık üreticiler konuşmalı. Ortak aklı oluşturmaya çalışacağız.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi