Ordu Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi grubunun önerisiyle fındık konusu gündeme alındı. CHP grubu adına söz alan Selim Mercan, düşük fındık fiyatlarını eleştirerek, üreticinin menfaati ve kazancı için gereken işbirliğine hazır olduklarını söyledi. 

Üreticinin emeğinin karşılığını alamadığını belirten Mercan, fiyatlardan tüm üreticilerin rahatsız olduğunu ifade ederek; "Ordu halkının birinci gündemi fındıktır. Fındığa sahip çıkmak Ordu'ya sahip çıkmaktır. Fındık ekonomimizde alternatifsiz geçim kaynağı. Ancak son yıllarda üretici mağdur ediliyor. Maliyet nedir masraf nedir, fiyat nedir. Bunun arasında üretici ne kazanıyor, ölçü bu olmalıdır. Maliyet 8.25 kuruş diyorlar. TMO fiyatı 10 TL buna göre 175 kuruş üreticiye kalıyor. Serbest piyasada ise 7 TL civarında seyrediyor. TMO'ya fındık vermek de ayrı bir dert. TMO'nun şu anki tavrı, şubelerin yetersizliği nedeniyle belki; 'sakın bana gelmeyin nereye giderseniz gidin' tavrı. Randevu sisteminde üreticiyi bekleyemeyeceği kadar sıkıştırıyorlar. Bu millet bize çuvalla oy veriyor, bu milletin bu kadar soyulmasına katlanmayalım. Fındıkla ilgili çözüm önerim ise; 2009'da Ordu ve Giresun valiliklerinin hazırlamış olduğu fındık raporu. Bu konuyla ilgili yetkili merciler nezdinde rahatsızlığımızı belli etmek zorundayız. eğer bu konuyla ilgili gerekli adımlar atılmazsa bölgemizden yoğun göçler yaşanacak" dedi. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi