Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça tepkisini şöyle dile getirdi; “Allah’tan korkmaz, Kul’dan utanmazlar. Bu fındık üreticisinin alın terini, elinin emeğini ve kazancını size yedirmeyeceğiz, bunun için ant içtik.”

“Rekolte Tarım Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyurulur”

Başkan Atakan Akça; “Fındık rekoltesinin resmi olarak belirlenmesi için tarım il müdürlüklerinin öncülüğünde ziraat odaları, TMO, Fiskobirlik, fındık borsaları, SANAYİCİ ve İHRACATÇI temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından yapılan kapsamlı bir çalışma sonucunda, fındık üreticisi her ilde ayrı ayrı rekolte tespitleri tüm katılımcıların imza altına alması sonucunda TARIM BAKANLIĞI yetkilileri tarafından kamuoyuna duyurulur.

“Üretici bizim kırmızı çizgimizdir diye laf salatası yapıyorsunuz”

Bu rekolte tespit çalışmaları tüm komisyon üyelerinin tamamının katılımı ile yapılır. Fakat bu çalışmalar hakikaten çok yorucu ve zahmetli bir iş olduğu için genelde SANAYİCİ ve İHRACATÇI temsilcileri klimalı odalarında oturmayı tercih ederek bu çalışmaların sonuçlanması sonucunda oluşan rekolte tespit tutanaklarını imzalarlar veya ağa babalarının yönlendirmesiyle şerhlerini düşerler. Siz üretici bizim kırmızı çizgimizdir diye laf salatası yapacağınıza bu çalışmalara katılır hakikati yerinde görür ve yapabilirseniz! hür iradenizle gerçek çalışmalar sonucunda oluşturulan o rekolte tutanağına şerh düşmeden imza atarsınız ve hakikatleri hiç çekinmeden kabul edersiniz. İFMİB başkanı Ali Haydar Gören bey gibi çıkıp 818 bin ton fındık rekoltesi açıklamazsınız.

Yazık çok yazık bu fındık üreticisine ve ülkeye ihaneti bırakmalısınız artık. Aklınızı başınıza alıp para kazandırıp lüksler içerisinde yaşattığınız ağa babalarınıza hizmeti bırakıp, bu ülkenin ve üreticinin menfaatlerini ön plana çıkarmalısınız.” Dedi. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi