Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanların üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli üretim yapılmasını sağlamak, iş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığınca kırsal kalkınma destekleri kapsamında başlatılan bireysel sulama sistemlerine yönelik hibe destekleri sürüyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz yaptığı açıklamada, tarımda verimliliğin artırılmasını sağlayan önemli kriterlerden birinin sulama olduğunu, son yıllarda artan kuraklık ve küresel ısınma nedeniyle özellikle fındık bahçelerinde sulamanın öneminin daha da arttığını vurgulayarak su kaynağı olan alanlarda fındık bahçelerinin sulanmasının verim artışı yanında, randımanda artış sağladığını, fındık dökülmelerinin önemli oranda azaldığını ve sulama suyu ile birlikte verilen gübre sayesinde işgücünden tasarruf sağlandığını belirtti.

 

Sistemi inceledi

Ünye’de 73 dekar fındık bahçesinde kurulan damla sulama sistemini inceleyen İl Müdürü Kemal Yılmaz, “Fındık bahçelerinde uygulamaya başlanan sulama sistemi ile üreticilerimizin hibe desteğinden yararlanması yanında verim ve randıman artışı ile tarımsal gelirinin de artacağını düşünüyoruz. Damla sulama sisteminin kurulması ile artacak gelir artışı çevredeki diğer üreticilere de örnek olacak. Fındık üreticilerimizin sulama imkânı olan alanlarda damla sulama sistemini kurarak fındık gelirini artmasını ve hibe desteğinden yararlanmasını sağlıyoruz.” dedi.

İl Müdürü Yılmaz, Bakanlığın hibe programı kapsamında 2020 yılına kadar sulama projelerine hibe desteği verileceğini, basınçlı sulama sistemi kurmak ve hibe desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin bu konuda daha fazla bilgi almak üzere İl Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini belirtti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi