Altınordu Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar Başkan Engin Tekintaş öncülüğünde yerinde incelendi. Altınordu Belediyesi’nin 2014 yılından bu yana yapmış olduğu çalışmaların yerinde incelmek amacıyla düzenlenen saha gezisinde Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, şehir merkezinde bulunan galericilerin bir araya taşınmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında ‘Galericiler Sitesi’ için arazinin satın alındığını ve çalışmaların başlayacağını aktardı. Bu kapsamda beraberindekilerle Karacaömer Mahallesinde satın alınan araziyi gezdi. Burada yaptığı açıklamada arazi ve yapılacak olan proje hakkında bilgiler veren Başkan Tekintaş, 20 dönüm arazi üzerine 60 işyerinden oluşan ve içerisinde ekspertiz, oto kuaför ve sosyal tesislerin de olacağı bir alan inşa edeceklerini belirtti. Başkan Tekintaş ayrıca Galericilerin Sitesinin tamamlanması ile 30 Mart yerel seçimlerinde söz verdikleri bir projeyi daha hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

 

Altınordu’ya 205 kilometrelik beton yol


Akkese-Teyneli Bağlantı yolunda Başkan Tekintaş tarafından güzergâh üzerinde yapılan beton yol başta olmak üzere istinat duvarları, menfez çalışmaları, yol bakım ve onarım çalışmaları gibi alanlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Altınordu’nun ulaşımında önemli işler yaptıklarını söyleyen Başkan Tekintaş, 30 Mart yerel seçimlerinden bu yana 260 km olarak hedefledikleri rakama ulaşmak üzere olduklarını ve ilçeye 205 km beton yol kazandırdıklarını dile getirdi.

 

“Akyazı kurtulmuş, Karşıyaka kazanmış olacak”


Gezi kapsamında Altınordu Belediyesi tarafından modern Pazar alanları oluşturmak amacıyla inşa edilen Şirin Pazar ve Karşıyaka Pazar projeleri de yerinde incelendi. İlk olarak Şirinevler Mahallesinde devam eden Şirin Pazar alanı gezildi. Burada açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 7 bin 100 metre kapalı alana sahip, içerisinde tekstil, organik pazar, balık pazarı, şarküteri, sosyal alanlar ve muhtarlık biriminin bulunacağını aktarırken Şirin Pazar’ın birçok mahalleye hizmet vereceğini vurguladı.

Bunun yanı sıra bir diğer yeni pazar alanı Karşıyaka Pazar’da incelenerek bilgilendirmede bulunuldu. İnşaatı devam eden Karşıyaka Pazar’ın mevcut Rus Pazarı’nın alternatif mekânı olacağını ve Akyazı Mahallesindeki alanın mezbelelikten kurtulacağını dile getiren Başkan Tekintaş, “40 işyeri, Yalı Cami önündeki sistemin benzeri bir şekilde yeraltı tuvaletleri ve 30 araçlık otoparka sahip olacak olan bu Pazar, Karşıyaka Mahallesinin çehresini değiştirecek. Ağustos sonu itibarıyla teslim etmeyi planladığımız Karşıyaka Pazarı ile Akyazı’daki Rus Pazarı’nı buraya taşımış olacağız. Böylelikle Akyazı kurtulmuş, Karşıyaka kazanmış olacak.” dedi.

 

Parklarda güvenlik kamerası sistemi


Şirin Pazar ve Karşıya Pazar projelerinin ardından bir sonraki durak Durugöl Mahallesinde yetişkinler ve çocuklar için inşa edilen ve tamamı ahşap oyun gruplarından oluşan Şehit Sefa Kabakkaya Parkı oldu. Göreve geldikleri günden bu yana park ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda Altınordu’ya birçok yeni park kazandırdıklarını belirten Başkan Tekintaş, parkların güvenliği içinde her bir parka güvenlik kamera sistemi yerleştirdiklerini dile getirdi.

 

Ucuz ve organik yem üretilecek


Altınordu Belediyesi’nin DOKAP ile işbirliği içerisinde birbirine endeksli olarak inşa edilen Yumurta Paketleme, Soğuk Hava Deposu ve Yem Kırma Tesisi’ne de gezi kapsamında inceleme yapıldı. İlk olarak Kayabaşı Mahallesinde bulunan Soğuk Hava Deposu ve Yem Kırma Tesisi gezildi. Burada iki proje hakkında bilgi veren Tekintaş, Soğuk Hava Deposu ve Yem Kırma Ünitesi’nin Ordulu üreticilere büyük katkılar sağlayacağını kaydetti. Soğuk Hava Deposu’nun maksimum 800 ton ürün depolama alanına sahip olacağını söyleyen Başkan Tekintaş, Yem Kırma Ünitesi ile de hem organik hem de ucuz yem üretimine katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Kayabaşı Mahallesinde projelerin anlatılmasının ardından Akçetepe Mahallesi Yumurta Paketleme Tesisinde de incelemelerde bulunuldu. Yumurta Paketleme Tesisi ile birlikte organik yumurta üretimine katkı sunacaklarını açıklarken, Altınordu ilçesinde 80’e yakın organik yumurta üreticisi olduğunu ifade eden Başkan Tekintaş, bu üreticilerin günlük ürettiği 30 bin yumurtanın Yumurta Paketleme Tesisi aracılığı ile paketlenerek pazarlanacağını vurguladı.

 

Yaşlı Yaşam Merkezi’nde sona gelindi


Cumhuriyet Mahallesinde yaşlılar için inşa edilen Yaşlı Yaşam Merkezi binası gezilirken Tekintaş, yaşlıların dolu dolu zaman geçirecekleri bir alan olacağı ifadelerini kullandı. Bin 100 metrekare kapalı alana sahip Yaşlı Yaşam Merkezi’nde çok amaçlı salon, lokal, okuma salonu, mescit, servis mutfağı, Temel Sağlık Hizmetleri, psikodontek uygulamaları, hasta dinlenme odası, mobil evde bakım, idari birimler mesleki beceri atölyeleri, fitness, spor salonu ve dinlenme odası yer alacak. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi