Programa katılan Belediye Başkanı Ulaş Tepe, "İlçemizdeki gazilerimize daha önce sözünü vermiştik. Düşman işgali altındaki Kıbrıs topraklarında bağımsız bir devlet meydana getirebilmek için canlarını ortaya koyan gazilerimizin anılarını tazelemek istedik. 3 gün süren bir programla şehitlikleri, müzeleri, harekât sırasında kullanılan savunma ve taarruz tepelerini, düşmanın katliam yaptığı köyleri ziyaret ettik. Gazilerimizin çıkarma yaptıkları ve savaştıkları noktalarda anılarını dinleyerek duygu dolu anlar yaşadık. Yakın tarihe isimlerini altın harflerle yazdıran gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyor, şehit olan ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar ve Meclis Başkanı Töre'ye ziyaret

Yoğun bir programla Kıbrıs Barış Harekâtı’na dair her noktayı görme fırsatı yakalayan gazi heyeti, üst düzey ziyaretlerde bulunma imkânı da yakaladı. Başkan Tepe, “Kıbrıs gezimizi gerçekleştirdiğimiz gazi heyetimizle, dost ve kardeş ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar ve Meclis Başkanı Sn. Zorlu Töre’yi de ziyaret etme imkânı bulduk. Nazik kabulleri ve heyetimize olan yüksek ilgileri dolayısıyla kendilerine teşekkür ediyoruz.

Kıbrıs gezi programıyla 49 yıl aradan sonra gazilik onuruna eriştikleri toprakları yeniden görme imkânı bulduklarını belirten gazilerimiz, gerçekleştirilen program dolayısıyla Gülyalı Belediyesi'ne ve Belediye Başkanımız Ulaş Tepe'ye teşekkür ettiler. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi