Kamu sağlık çalışanlarının eşit haklara sahip olması gerektiğini vurgulayan Zengin; “Kamu sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık hizmetleri sınıfına mensup tüm çalışanların adil bir biçimde eşit haklara aynı süre zarfında sahip olmaları her zaman ısrarla savunduğumuz bir mesele olmuştur. Bağlı oldukları makamlar farklı olsa da ortak olarak hepsinin kamu sağlık hizmeti sunduğu dikkate alındığında bunun bir zaruret te olduğu aşikardır. Fakat ne yazık ki bu durumun tesis edilmesinde sorunlar olduğu ve çalışanların mağdur edildiğini görmekteyiz. Son olarak ek ödemelerle ilgili böyle bir durum yaşanmaktadır.” Dedi.

 

Bir ay geçti düzenleme yayınlanmadı!

Ek ödemelerle ilgili yaşanan sıkıntılara değinen Zengin; “Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği yayınlanmasının hemen ardından tecrübelerle sabit olduğu için YÖK’e başvuru yaparak düzenleme yapılmasını isteyerek YÖK hemen harekete geçmeli diye çağrıda bulunmuştuk.

Fakat Sağlık Bakanlığı’nın ek ödemelerle ilgili düzenlemesinin üstünden bir ay geçmesine rağmen Üniversite Hastanelerinde görev yapan çalışanlarla ilgili bir yönetmelik düzenlemesi yapılmamıştır. Kamu otoriteleri tarafından yayınlanacağı ilan edilen düzenlemenin aradan bir ay geçmesine rağmen yayınlanmamasını anlamak ve anlamlandırmak mümkün değildir.

Aradan geçen bir ayda yaşanan ekonomik kayıpların telafisi zordur. Mesele çalışanın hakkı olunca bu kadar ağırdan alınması bir başka sorunlu durumdur. Yaşanan bu gecikmenin bedelini çalışanlar ödememeli, taban ve teşvik ödemeleri ile ilgili uygulamalarda başlangıç Sağlık Bakanlığı’ndaki yürürlülük tarihi ile aynı olmalıdır.  Ayrıca taban ve teşvik ödemelerde düşük ücretlerden kaynaklı olarak yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi açısından da Sağlık Bakanlığı’na örnek olacak bir yönetmelik düzenlemesi de hayata geçmelidir.” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi