Başkan Şanlıtürk, ilçe iftar programları çerçevesinde AK Parti Ordu milletvekili Metin Gündoğdu ve beraberinde ki heyet ile Korgan’a gitti. Korgan’da, Türkiye’nin 38 yıldır terörle ilgili verdiği mücadeleye dikkat çeken Başkan Şanlıtürk, önemli açıklamalarda bulunarak Cumhur İttifakının net bir şekilde birlik ve beraberliğinin devam edeceğini belirterek Korganlılardan destek istedi.

MHP Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, iftarda yaptığı konuşmada; “Bugün burada Cumhur İttifakının birlikteliğini göstermek için Korgan’da bir araya geldik. Öncelikle bize bu daveti gerçekleştiren AK Parti Korgan ve MHP Korgan İlçe teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum. Rabbim tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Bizleri Ramazan ayına ulaştıran Allah’a hamt olsun. İnşallah önümüzde ki Kadir Gecesine ve Ramazan Bayramına da hep birlikte ulaşırız. İnşallah bu mübarek ayları Rabbim, İslam aleminin birlik ve beraberliğinin daim olmasına vesile eyler” dedi. Başkan Şanlıtürk, konuşmasının devamında ise terörle mücadeleye dikkat çekti. Türkiye’nin 38 yılda terörle mücadelede 2 Milyar 256 Milyar 100 milyon doların üzerinde bir harcama yaptığını belirten Başkan Şanlıtürk, şöyle devam etti; “Bildiğiniz gibi 38 yıldır Türkiye’nin başına bela edilen bir terör sorunumuz var. Şu anda da sınır ötesinde silahlı kuvvetlerimiz ağızları bağlı oruç tutarak terörle mücadele için harekete devam ediyorlar. Bu kutsal görevi icra eden silahlı kuvvetlerimize Rabbim başarılar nasip etsin.

“2 trilyon 256 milyar 100 milyon dolar harcadık”

Türkiye’nin bölgesinde bir güç olmasını istemeyen batılı emperyalistler, 38 yıldır başımıza bir terör belası sardılar. Bu 38 yılda ülkemize 84 bin saldırı oldu. Bu saldırılarda 8 bin 124 tane silahlı kuvvetler mensuplarımızı şehit verdik. Yine 6 bin 154 vatandaşımızı kaybettik. 36 bin 500’de yaralımız var. Bu terörle mücadele belasına Türkiye Cumhuriyeti’ne maddi olarak maliyeti ise 2 Trilyon 256 Milyar 100 milyon dolardır.

“Terörist sayısı 150’nin altına düştü”

Bu kadar büyük bir meblağı bu terör belasına harcadık. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İç İşleri Bakanımız da olmak üzere bu mücadele de önemli bir başarı sağlamış bulunmaktayız. Şu anda sınırlarımız içerisinde terörist sayısı 150’nin altına düştü. İnşallah tek bir kişi kalmayıncaya kadar da mücadelemiz sürecek. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi