24 Mayıs 2022 tarihinde Ulubey, Altınordu ve Korgan’da dört alanda maden arama ihalesinin iptal edilmesi için Ulubey’de yapılacak olan mitinge katılımı büyütmek için parti olarak da çaba harcadıklarını söyleyen Emek Partisi Ulubey İlçe Başkanı Ahmet Poyraz, “Ulubey ilçemizi birleştiren Ulubey Doğa ve Çevre Platformu’nun çalışmalarını büyütmek için çabamız sürüyor. Ulubey’deki tüm kuruluşların da bu çaba içinde olduğunu görüyoruz. Bu birliktelik başarı elde etmemizi kolaylaştıracaktır.” diyerek Ulubey Doğa ve Çevre Platformu’nun düzenlediği 17 Mayıs 2022 Salı günü saat 10.00’da Ulubey Meydanı’nda yapılacak olan mitinge katılım çağrısı yaptı.

Toprağın üstü değerli

Ordu’nun yüzde 74’ünün maden sahası ilan edildiğine dikkat çeken Poyraz, “Maden arama ve işletmeleriyle yalnızca Ulubey tehdit altında değil. Şu an 24 Mayıs’ta Ulubey, Korgan ve Altınordu-Gülyalı ilçelerinde 4 adet alan olmak üzere, 14 Haziran 2022 tarihinde 11 alan ihale edilecek. Böylece 26 alan ihale aşamasında. Fatsa gibi işletme sahaları da var. Fatsa ve Kabadüz ilçelerindeki maden işletmelerinin zararlarını gördük. Aynı tehlike kapımızda. Önlemek için mücadelemiz büyütülmeli. Toprağın üstünden geçimimizi sağlıyoruz. Toprağın altı altüst edildiğinde topraklarımız, sularımız, ormanlarımız yok edilecek. Yani geleceğimiz yok edilecek. Bu nedenle mitinge katılımı büyütmek çok önemli.” dedi.

Her yer aynı, birleşmeliyiz

Ülkenin dört bir tarafında aynı tehdidin olduğunu vurgulayan Poyraz, “Kazdağları, Erzincan, Murat Dağı, Gümüşhane; Fatsa, Kabadüz somut örnekler. Yeni alanlar açılmak isteniyor. Türkiye genelindeki mücadelelerle birleşmek zorundayız. Sorunu yaşayanlar birleşirse kazanılır. Bugün Ulubey yarın başka bir yerde aynı tehlike yaşanacak. O nedenle her yerde birlikte olmalıyız ki, başarılı olalım. ” dedi. Haber Merkezi

           

Editör: Haber Merkezi