Kürsüye vurarak “Yüreğiniz yetiyorsa gelin buraya hesap verin” diyen Adıgüzel’in iddialarını içeren konuşmaları ve Bakanın sözlerinden satır başları:

“Adıgüzel konuşmasına Türkiye’de gençliğin uyuşturucu batağında olmasına rağmen Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinden sadece onbinde 1’inin ayrıldığını ve Bakanın sunum kitapçığında tek bir satır uyuşturucuya yer vermediğini belirterek başladı. Adıgüzel ardından şunları ifade etti:

“Sayın Bakan öğrenci yurtlarının fiziki kapasitesini artırdıklarını söylüyor. Oysa 1 odada 8 kişi kalıyor. Kapasite bu mu? Sizden önce burs ile 2 çeyrek altın alınıyordu, şimdi senin verdiğin 850 TL ile ne alınıyor? Futbola gelelim. Spor Bakanı dedi ki: "Bizden önce futbol topu da yoktu." Türkiye 2002'de Dünya Kupası'nı kazandığında ve daha önce Galatasaray Avrupa Şampiyonu olduğunda topla oynamadı, topsuz alanda oynadı herhâlde.

Milletin iktidarında Türk futbolunu şifreli kutudan, bir Katar firmasının tok alıcı kibrinden ve spordaki kapitülasyonlardan kurtaracak, kulüplerimizi de daha fazla kaynağa kavuşturacağız.

Pandemi döneminde tam 5 milyon kişiye yüzme öğrettiklerini iddia ediyorlar. Peki, gerçek ne? Spor il müdürlerine talimat gitti, okullardan, nüfus müdürlüklerinden, birçok spor kulübünden listeler gitti ama yüzme öğrendiklerinden haberi yok. Bu konuda hodri meydan diyorum; gelin, bu bilgileri açın, her şey ortaya dökülsün. Her türlü fırıldak var.

Şimdi, bir bakana sahte veri girişi yaparak kamuoyunu yanıltmak ve kişisel verileri izinsiz kullanmak yakışıyor mu?

Sayın Kasapoğlu, bugün, burada bir kez daha soruyorum; çıkın, millete açıklayın, hangi yandaş vakıf, dernek ve gruplara ne kadar kaynak aktardınız? Sayın Bakan, Bakan olmadan önce Spor Toto teşkilatından geldi. Şimdi de başkanlığına devam ediyor. Spor Toto'da büyük kaynak var; geçen yıl 113 milyar lira.

Spor Toto Türk sporunun kara kutusudur, Spor Toto Hükûmetin örtülü ödeneğidir.

Yine, arkadaşlar, Erdoğan, TÜGVA kongresinde diyor ki: "Muhafazakâr devrimci istiyoruz." Ya devrimci kim, siz kimsiniz arkadaşlar? Devrimci, emperyalizmin temsilcilerine ülkesini parsel parsel satmaz. Devrimci, Kazdağları'nda, Murat Dağı'nda, Fatsa'daki emperyalizmin temsilcilerine göğüs geren insanlardır, sizin gibi öyle tutup da pudra şekeri koklayanlar değil.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU - Sayın Adıgüzel, bakınız "Spor Toto" dediniz, Spor Toto'nun son dört buçuk yılda... 2 cilt var burada, 10 bine yakın tesis var, 10 bine yakın. Havuzlarıyla, salonlarıyla, semt sahalarıyla, kortlarıyla, voleyboldan basketbola kadar, gençlik merkezlerine kadar, Ordu'dan Ağrı'ya kadar, Kars'a kadar, Ardahan'a kadar 81 ilinde, ilçelerinde, köylerine kadar tesis var. Kimseden gizlimiz saklımız yok, bizim hesabımız kitabımız ortada Allah'ın izniyle veremeyecek hesabımız da yok.

Bak, Ordu burada, Ordu. Tam 6 sayfa, arkalı önlü, Ordu'nun her bir ilçesinde köylere kadar yatırım var burada. Havuzlarımızı küçümsemeye hakkın yok. 5 milyon kişiye yüzme öğrettik. Yüzme bilmeyen kalmasın diyoruz, yüzme öğrenmek isteyen herkese de yüzme öğretmeye devam edeceğiz varsa Parlamentoda da yüzme öğrenmek isteyen öğretelim.

Bakanın bu sözleri üzerine tekrar kürsüye çıkan Adıgüzel şunları belirtti:

Değerli arkadaşlarım, şimdi, bu Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi'yle ilgili dedikodudan bahsetti. Bakın, elimde listesi var. Bu listede kimler var biliyor musunuz? Bu listede yatağa bağımlı insanlar var, 2 aylık çocuklar var, ölmüş insanlar var; bilgisayar kabul etmiyor arkadaşlar.

Ben biraz önce İzmir'den yine bir eczacı hanımla görüştüm; sadece bir derneğe üye ve yüzme öğrendiğinden haberi yok. Spor il müdürlerine baskı yapılarak okullardan spor kulüplerine listeler geliyor, bu listeler... Bakın, T.C. numarası, 12 numara; T.C. numarası, 5 numara; bunları zorla kaydettiriyorlar arkadaşlar. Yani yalan söylemek, yalan kayıt girmekle nasıl yüzme öğretiyorsun sen?

Ordu'dan bahsediyor, Ordu'ya hizmet göndermiş. Bakın, ben biraz önce söylemedim, Ordu'da Çaybaşı İlküvez'e bir engelli bakım merkezi açmışlar, tam 12 milyon lira harcayarak. Şu anda dört yıldır atıl bir şekilde duruyor, Damlataş Mağarası gibi su damlıyor. Ordu, şelaleler şehri, şelaleyi binanın içine taşımışsın, sen 12 milyon lira oraya yatırım yaptın, şu anda 40 milyon lira, gidip baktın mı Sayın Bakan? Şu anda orayı sel götürüyor, bir gün bile kullanılmadı orası.

Efendim, Spor Toto'da her şey ortada. Ya, size kaçıncı defa soru önergesi veriyoruz, iki yıl öncesine kadar Spor Toto'dan vakıf cemaatlerine giden paralar açıklanıyordu, niye açıklamıyorsunuz? Yüreğiniz yetiyorsa cemaatlere, vakıflara, yandaş derneklere aktardığınız paraları bu Spor Toto üzerinden şuradaki millete hesap verin, niye söylemeye korkuyorsunuz? Çıkın da burada açıklayın bunu, hadi bakayım.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi