Ünye Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında gündemdeki maddeler görüşüldü. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı gündem maddelerine geçmeden önce geride bıraktığımız Ramazan ayı ile ilgili görüşlerini ifade etti. Başkan Tavlı, “Ramazan ayını eda etmenin fırsatını bulduk. Kazasız belasız çok güzel bir şekilde hemşerilerimizin gönül sofralarına konuk olarak güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Ramazan Bayramı’nı da hemşerilerimizle birlik beraberlik içerisinde geçirdik. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle tüm engelli kardeşlerimizin haftasını kutluyorum” dedi.

8 maddelik gündem meclis üyeleri tarafından görüşülürken Ünye Belediyesi 2021 Mali yılı gelir ve gider kesin hesabı da görüşülerek karara bağlandı. Mali Hizmetler Müdürü Ceyhan Çam meclis üyelerine 2021 yılı gelir gider tablosu ile ilgili bilgiler verirken, 116 Milyonluk tahmini bütçenin 102 Milyon 437 Bin 380 TL gider olarak, 111 milyon 867 bin 401 TL net tahsilatla gelir olarak yapıldığını söyledi. 2021 Mali Yılı Gelir Gider Kesin hesabı Meclis üyeleri tarafından oylanarak kabul edildi.

Toplantının dikkat çeken bir diğer önemli maddesi ise yaşlı ve engellilere gündüz bakımevi çalışmasıydı. Bayramca Mahallesi’nde bulunan ve Sosyal Hizmet Kuruluşu yapılmak için maliye hazinesine devredilecek olan alanın devri meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Ünye Belediye Meclis üyesi ve aynı zamanda Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arslan Güdek alınan karar nedeniyle engelliler adına Başkan Tavlı ve Meclis üyelerine teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca İmar Komisyonuna havale olunan “Kırsal mahalle ve Kırsal Yerleşik alan yönetmeliği” ne istinaden Ordu Büyükşehir Belediye Meclisinin 17.08.2021 tarih ve 2021/239 sayılı kararı doğrultusunda Belediye Meclisince Kırsal mahalle ve yerleşik alanlar görüşüldü. Buna göre merkezde kalan 18 mahalle dışındaki tüm mahalleler kırsal mahalle statüsüne dönüştü. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi