Canik ilçesindeki kazada eşi Mahmut Akbulut (30) ile hayatını kaybeden Edanur Akbulut'un (25) cenazesi, Ünye ilçesinde görev yaptığı Şehit Harun Ateş Özel Eğitim Meslek Okulu bahçesine getirildi.

Akbulut için burada düzenlenen törende konuşan okul müdürü Şinasi Coşkan, okullarında 15 aydır görev yapan Edanur Akbulut'un özgeçmişini okudu.

Coşkan, Edanur öğretmenin, eşiyle okula ilk geldikleri gün çok heyecanlı olduklarını belirterek, "Bana demişti ki 'Hocam bu nikahın, evliliğin kerameti kınalı ellerimle tercih yaptım'. Birbirinin gözüne bakmaya kıyamayan iki arkadaşımız. Biz onları o günden beri çok sevdik. Cenabıhak onları son yolculuklarında da birbirlerinden ayırmadı. Fani alemden baki aleme de onları birlikte yolcu etti." dedi.

Edanur Akbulut'un cenazesi, tören sonrası Şenyurt Mahallesi camisinde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi.

Törende, Edanur Akbulut'un annesi Bahar ve babası Kenan Eserli'nin güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Sürücüsü ve plakası belirlenemeyen araç, Samsun-Ordu kara yolu Kirazlık mevkisinde Mahmut Akbulut idaresindeki 34 TJ 1421 plakalı otomobile arkadan çarpıp kaçmıştı.

Çarpmanın etkisiyle refüjdeki ağaca çarparak durabilen araçtaki sürücü Akbulut ile eşi Edanur Akbulut hayatını kaybetmişti. AA

Editör: Haber Merkezi