Çağan Sönmez, yarışmaya katılım yapacağı eserlerin seçimi, seslendirmesi, video çekimleri için Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Çalgı Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koksal Apaydınlı’dan destek alarak hazırlandı.   

Uluslararası olarak düzenlenen yarışmada, yarışmacılar 12-14 dakika süreli çaldıkları eserleri çalışma ortamlarında kayıt ederek   videoları değerlendirmek üzere jüriye gönderdiler. Çağan Sönmez seslendirdiği Chopin Si Minör Waltz Op.69 No.2, Bach Do Minör 3 Sesli Envansiyon No.2 BWV 788, Beethoven Mi Majör Sonat (1.Bölüm) Op.14 No.1  eserleriyle katılım yaparak konservatuar öğrencilerinin de aralarında bulunduğu genç yeteneklerle yarıştı.

Jürinin yapmış olduğu değerlendirme sonucu Piyano ve Tuşlu Çalgılar Alanı C Kategorisinde (12-14 yaş) üçüncü olarak "Bronz Yıldız" Madalyası kazandı.

Çağan Sönmez, elde ettiği başarı ile genç yetenekleri cesaretlendirmek ve onların yeteneklerini ortaya çıkarmak amacını güden ve sanatsal ödüllerin yer aldığı yarışmada “Bronz Yıldız” Madalyası, E-diploma, Yaz veya Kış Akademisi’nde 1/4 Eğitim Bursu, Cihat Aşkın tarafından imzalanmış müzik CD’si, Müzik ve Sanat Dergilerinde röportajlar hakkı kazandı.

Fatsa Fen Lisesi 1.Sınıf öğrencisi olan Çağan Sönmez 7 yaşından beri özel dersler eşliğinde piyano dalında da müzik eğitimini sürdürmektedir. ÇAĞAN Sönmez Ordu Üniversitesi ODUSEM öğrencisi olarak 2019 yılında ilk resitali ile izleyenlere keyifli müzik şöleni yaşatmıştı. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi