Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.  

Gündem maddelerine geçmeden önce yaptığı konuşmada yaz aylarında Ordu ilinin nüfusunun çok yoğun olduğunu ancak nüfus oranının kış aylarında azaldığını ifade eden Başkan Yılmaz, genel bütçeden gelen ödenekle görünen nüfusun eş değer olmadığını ifade ederek, “Ortak değerimiz Ordu’ya hizmet, en büyük amacımız. Yaz ve kış dönemlerinde nüfus oranındaki fark fazla olduğu için zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. 30 Aralık itibarıyla gerçek nüfusumuzu ortaya koymalıyız. Bilindiği gibi yaz aylarında nüfusumuz ikiye üçe katlanıyor. Hayata geçen yatırımlar, devletten gelen nüfusa orantılı kaynakla yapıldığı için gerçek nüfusumuzu göstermeli ve nüfus kaydımızı Ordu’ya aldırmalıyız. Bu konuda tüm belediye başkanlarımıza büyük görev düşüyor. Ordulu hemşehrilerimizin doğrudan destek ödemelerinden faydalanmasının en doğru yolu, nüfus kayıtlarını Ordu’ya aldırmaları olacak. İlimizin daha da kalkınması için yaşamlarının büyük bir kısmını burada geçiren ve buranın nimetlerinden faydalanan insanımızın nüfus kaydını Ordu’ya aldırması gerekiyor. Bu desteği alan Orduluların % 50’sinin nüfusu Ordu dışında kayıtlı” diye konuştu.

 

“Çevre yolu Karadeniz sahil yoluna bağlanıyor”

 

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde hayata geçirdiği yatırımlarla ilgili de kısa bir sunum yapan Başkan Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinde çevre yolunun Karadeniz sahil yoluna bağlantısını sağlayacak yeni sanayi kavşağında genişletme ve yeniden düzenleme çalışmalarının başladığını söyledi. Başkan Yılmaz, yeni sanayi kavşağında bulunan Kaşif Tercan Camii’nin yıkıldığını ve yeniden yapılacağını ifade ederek, “Kaşif Tercan Camii, çevre yolunun Karadeniz sahil yoluna bağlanacağı noktaya denk geliyor. Bu nedenle yıkılan caminin hemen 50 metre yukarısına hayırsever aile tarafından, yine aynı adı ve yeni mimari yapısıyla bölgenin ihtiyacını karşılayacak yeni bir cami inşa edilecek” şeklinde konuştu.

 

“Altınordu sahiline farklılıklar katıyoruz”

 

Org. İbrahim Fırtına Caddesi, Mehmetçik Bulvarı ve Soya Caddesi üzerinde devam eden yol düzenleme ve peyzaj çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, “Altınordu ilçemizin en önemli güzergâhlarından biri de eşsiz güzelliklere sahip olan Bahçelievler, Akyazı ve Durugöl Mahalleleri’nin kıyı şerididir. Vali Konağından Soya kavşağına kadar olan 4.3 kilometrelik yolu, hızlı bir şekilde Ocak ayına kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Bu güzergâhta içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları da yenilendi. Yapmakta olduğumuz yolun hemen kenarında hemşehrilerimizin yürüyüş yaptığı ve bisiklet kullandığı hattı yeniden elden geçireceğiz. Sıcak asfaltla birlikte kolektif bir çalışmayı eş zamanlı olarak bitirmiş olacağız. Altınordu sahiline farklılıklar katıyoruz. Bu çerçevede çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Hüseyin Tavlı, yeni encümen üyesi oldu

 

Ünye Belediye Meclisi üyeliğinden istifası nedeniyle Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği de düşen Hüseyin Necdet Yılmaz’ın yerine Büyükşehir Belediyesinin bugünkü meclisinde yapılan seçimle Büyükşehir Belediyesi Encümeni üyeliğine Hüseyin Tavlı getirildi. Ordu Yorum

 

 

Editör: Haber Merkezi