Sıfır Atık Davranış kültürünü küçük yaşlarda kazandırmak amacıyla Hacı Zekiye Karamolla Anaokulunda eğitim gören 140 öğrenciye Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından geri dönüşüm tesisinde “küresel ısınma, enerji tasarrufu ve geri dönüşüm” konularında farkındalık eğitimleri verildi.

Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi gezdirilen miniklere, Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, tesiste toplanan atıkların sınıflarına göre nasıl ayrıştırıldığını anlatarak geri dönüşüm konusunda çocuklara bilgilendirme yaptı.

Hacı Zekiye Karamolla Anaokulu öğrencilerine İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından sıfır atık bilgilendirme boyama kitapları ile "Fatsa Belediyesi Çevre Gönüllüsü " yaka kokartları hediye edildi.

“Çevre bilincinin küçük yaşta kazandırılması çok önemli"

Çevre bilinciyle birlikte "Sıfır Atık" davranış kültürünün küçük yaşlarda kazandırılmasının süreklilik kazanması açısından çok önemli olduğunu söyleyen Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, "Belediyemizin bu anlayışla ilçemizde yaşayan herkese bu sıfır atık bilinci yaymak, sıfır atık yönetim sürecine dâhil etmek önceliğimizdir. Fatsa’mızda geri dönüşen atık miktarını artırmak, atıklarla çevremizin ve yaşamsal kaynaklarımızın kirlenmemesi, küresel ısınma ile özellikle kuraklık açısından da tehlike sınırında olan ilimiz ve ilçemiz açısından son derece önemli." dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi