Genç Girişimcilik Akademisi Ordu Üniversitesi Morfoloji Binası Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Konferansa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan ve protokol üyeleri katıldı.

Dizayn VİP Group Başkanı Erbakan Malkoç, Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Demir, Digipera Ceosu Fatih Güven ve Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş akademide birikimlerini paylaştı.

"Girişimcilikte farklı pencere açacağız"

Açılış konuşmasını yapan Ordu Genç İş İnsanları Derneği yönetim kurulu başkanı Sadık Bora Çakmak; şunları söyledi, "Her insan kendi içinde bir girişimci modelidir. İçinizdeki girişimci ruhun öne çıkmasına vesile olmak için buradayız. Değer nedir? Değer nasıl yaratılır? Değer ekonomiye nasıl dönüştürüleceği konularında sizlere bilgiler verilecek. Aile şirketlerindeki kurumsal yapılar incelenecek. Birçok sorunun cevabını hep beraber burada bulabileceksiniz. Konferans bitip buradan çıktığınızda hepinizin akıllarında kalıplaşmış girişimcilik hikayesinin değişeceğini düşünüyorum. Burada farklı bir pencere açacağız" dedi.

"Kaynakları iyi kullanmalıyız"

Başkan Hilmi Güler; "Öncelikle kendinizi tanımanız lazım. Çünkü herkesin içinde uyandırılmayı bekleyen bir dev var. Zamanı iyi kullanmamız gerekiyor. Kim zamanı daha iyi değerlendirirse, avantajlı olur. Plan, program ve koordinasyonu da doğru yapmalıyız. Mazeret, bahane ve şikayeti de hayatımızdan kaldıracağız. Kaynakları da en iyi şekilde yönetmemiz lazım." dedi.

" Yapamazsın diyenlere takılmayın"

Dizayn VİP Group Başkanı Erbakan Malkoç ise gençlere öğütler vererek şunları söyledi; "Önce kendinizi bulacaksınız. En büyük şans akıldır. Bunu nasıl kullandığında seninle alakalıdır. Formaliteden kurtulup realiteye geçin. Yapamazsın diyenlere takılmayın. Piyasada iş var ama sizde de iş olsun. Üniversitede öğrencilere çalışma alanı açılmalı. Bu şekilde öğrencilerimiz okulu bitirdiğinde işe hazır bir şekilde olur. İlkokul mezunuysan cahilsin, üniversite mezunuysan dahisin diye bir şey yok. Kim konumunun hakkını vermiyorsa, cahildir."

"Gençler dünyayı iyi okumalı"

Aile şirketlerindeki kurumsal yapılarla alakalı açıklamalarda bulunan Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Demir, ayrıca girişimcilikle ilgili önemli hususlara değindi. Demir; "Yeni nesil çalışmayı çok sevmiyor. O yüzden yeni çalışma alanları yaratmalıyız. Gençlerin de dünyayı iyi okuması lazım." diye konuştu.

Digipera Ceosu Fatih Güven ise dijital dünya ve e ticaretin geldiği noktayı konferansa katılanlarla paylaştı.

Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş da, yerel bir firmanın dünyanın başka bir ucuna nasıl ticaret yapacağı ile ilgili bilgiler verdi.

Programın sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi