14 Mart Tıp Bayramı etkinliği kapsamında Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun ve Hekim Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Çağlar Yıldırım tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Etkinliğe; Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Hekim Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Çağlar Yıldırım, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, Sağlık İl Müdürü Opr. Dr. Dursun Tüzün, oda, başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti üyeleri, hekimler ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı.

Törende konuşma yapan Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, konuşmasına

Nobel Ödüllü hekimimiz Prof. Dr. Aziz Sancar’ın, Ordu Tabip Odası Başkanı olarak kendisine gönderdiği 10 Mart 2023 tarihli mail mesajı okuyarak başladı.

Konuşmasından afet tıbbına değinen Coşkun; “Asrın Felaketi olan ve 11 güzel ilimizi kötü etkileyen deprem, afet yaklaşımlarımızın yeni baştan, detaylı olarak ele alınması gerektiğini gözler önüne bir kez daha sermiştir. Sahip olduğumuz coğrafya nedeniyle ayrı bir önem taşıyan, afetlere müdahaleler, asla gönüllü keyfiyetine bırakılmamalı, ivedilikle profesyonel girişimlere başlanılmalıdır.

Senede belli zamanlarda tatbikatlar yapan ve değişik sağlık kurumlarında asli görevleri olan sağlık personellerinden oluşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ( UMKE ), fedakar sağlık personelleri tarafından gönüllülük esasına göre 2004 yılında kurulmuş faydalı bir oluşum olmasına rağmen, hem daha nitelikli, hem de daha nicelikli olarak profesyonelleşmeye doğru hızlı adımlar atılarak, bulunduğumuz coğrafyada primer işi ‘’ AFET ‘’ olan profesyonel ekiplerle ‘’profesyonel UMKE’nin oluşmasının gerektiği, artık iyice görülmektedir.

Asrın felaketinde, tüm dünyayı kendine bir kez daha hayran bırakan aziz Türk Milleti, Devleti ile el ele yaraları ilk andan itibaren sarmak için seferber olmuştur. Bu büyük millet ve Yüce Türk Devleti elbette bu yaraları saracaktır.

Unutulmamalı ki: Milletimizin depremin ilk haftalarında gösterdiği muazzam yardımlaşma kararlılığını, bu yardımlaşmanın 2-3 yıla kadar devam edebilecek uzun soluklu bir iş olduğunu bilerek sürekliliği sağlamasına, hekimlerimizin de aynı düşünce ile o bölgedeki meslektaşlarımızı dinlendirme gönüllülüğüne talip olmasına, Sağlık Bakanlığımızca da bu trafiğin olması gerektiği gibi yönetilmesine ihtiyaç olacaktır.

Bu aziz ve şefkatli milletin bağrından İbni Sina’lar,Tarık Nusret’ler,Tıbbiyeli Hikmetler, Refik Saydamlar, Nusret Fişekler olarak çıkan Türk Hekimleri olarak bizler,

Milletimize söz veriyoruz! Son nefesimize kadar, hangi felaket gelirse gelsin milletimizin elini, bir an olsun bırakmayacağız. Her zaman olduğu gibi Milletimizin mukaddes canını, kendi canımızdan aziz bileceğiz.” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi