Belirlenen ilan ve reklam alanlarının dışında izinsiz olarak asılan pankart ve afişleri kaldıran Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, görüntü kirliliğini engellemek için cadde ve sokaklardaki elektrik direkleri, bahçe duvarları, otobüs durakları gibi alanlara asılan afiş ve bildirileri topladı. Şehrin muhtelif yerlerinde görüntü kirliliği oluşturan ve haksız rekabete neden olan afiş ve pankartlarla ilgili işletmelere uyarıda bulunan Zabıta ekipleri uyarılara rağmen izinsiz afiş ve reklam panosu bulundurmaya devam eden 70 işletme ile ilgili Kabahatler Kanunu’nun 42’nci maddesi uyarınca cezai işlem uyguladı.

1286 işletme denetlendi

İl genelinde denetimlerine ara vermeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, 2021 yılında 19 ilçede 1.286 işletmeye görüntü kirliliğine yol açan reklam panoları, afiş ve totem konusunda uyarılara bulundu. Yapılan uyarılara riayet etmeyen 70 işletmeye ise idari işlem yapıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Cevdet Çağlar, reklam ve afişlerin asılacağı yerlerin daha önce belirlendiğine dikkat çekerek bunların haricinde asılan tüm reklam görsellerinin kaldırılacağını belirtti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi