Ordu’da değişik şekil, boyut ve renkleri dolayısıyla görüntü kirliliğine neden olan ve kent estetiğini bozan totem tipi reklam tabelalarının kaldırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce Altınordu ilçe merkezi ağırlıklı olmak üzere 167 totem tabelanın kaldırılmasının ardından, Melet Irmağı ile Giresun il sınırı arasında bulunan 145 adet ayaklı tabela, 78 adet totem ve 25 adet kule board olmak üzere toplam 248 adet irili ufaklı tabela da kaldırıldı. Dikkat dağıtan ve görüntü kirliliğine neden olan tabelaların kaldırılmasıyla birlikte çalışmaların yapıldığı güzergâhlar farklı bir görünüm kazandı.
 
Hedef modern bir şehir
 
Yapılan çalışmalarla birlikte Ordu ilinde estetik bir kent dokusu, temiz ve modern bir şehir algısının oluşturulması hedeflenirken, tabela temizliği çalışmaları Altınordu ilçesi Turgut Özal Bulvarı ve Ulubey yolu üzerinde de yapılacak.
 
Estetik görünümlü tabelalar yerleştiriliyor
 
Görüntü kirliliği nedeniyle kaldırılan tabelaların yerine ise İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, estetik görünümlü piyon tipi yönlendirme tabelaları yerleştiriliyor. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi