Yerel basın üzerine birçok konunun görüşüldüğü eğitim programı sonrası bir sertifika töreni düzenlendi. Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programa Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran ve Ordu, Giresun yerel basını temsilcileri katıldı.

Programda çeşitli konularda eğitim alan katılımcılara seminer sonunda Başkan Güler ve Vali Sonel tarafından sertifika takdiminde bulunuldu.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu ve Giresun basının Türkiye’de örnek basın olabilmesi için güçlerinin birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Basınımız için bir hayalim var. Bu da güçlerimizi birleştirerek bir basın merkezi kurmak. Artık çağımız değişti. Bu çağa uygun Karadeniz’imizin zekasını kullanarak güçlü bir basın merkezini kurabiliriz. Böyle bir şeyin yapılmasında sizlere yardımcı olabilirim.”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran ise basının gelişimi için çalışan Basın İlan Kurumunun, bundan sonra da desteklerini artırarak çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi