Çalışmalarla ilgili son gelişmeleri paylaşan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Alt yapı çalışmaları planlandığı şekliyle aralıksız bir şekilde devam ediyor. Taşıma sistem olarak bilinen CNG yöntemiyle ilçemizde doğal gazın nimetlerinden yararlanacağız. Ekipler ilk olarak Yeniköy mahallemizde alt yapı çalışmalarına başlamıştı. Şu anda Ürümbey mahallemizde de çalışmalar başlamış bulunuyor. 2022 yılı sonu itibarıyla hanelere gaz akışının sağlanması planlanıyor. İlk planlamaya göre 1663 hane doğal gaza kavuşacak. Toplam 38,7 km’lik şebeke uzunluğuyla ilçe merkezimizin imar uygulamasına sahip önemli bir kısmı bu kıymetli yatırımdan faydalanacak” dedi.

Sorunları ortadan kaldırıyoruz

Çalışmalarla ilgili sorunlara anında müdahale ettiklerini belirten Başkan Tepe, “Hem ilgili firmanın kazı çalışmalarını kolaylaştırmak hem de daha fazla hanemizin doğal gaza kavuşmasını sağlamak amacıyla alt yapı çalışmalarını yakından takip ediyoruz. İmar durumundan kaynaklı olarak bazı noktalarda problemler yaşanabiliyor. Bu durumda Gülyalı Belediyesi olarak sorunların aşılmasını sağlıyor, daha fazla sokağımıza ve hanemize doğal gazın verilebilmesi için gerekli müdahalelerde bulunuyoruz” dedi.

 “Çalışmalar Süresince sabırlı ve anlayışlı olmalıyız”

Gülyalı’nın kaderini değiştirecek doğal gaz yatırımında devam eden çalışmalar süresince vatandaşlardan anlayış ve sabır beklediklerini ifade eden Başkan Tepe, “Her nimetin bir külfeti oluyor. Kazı çalışmaları sırasında ulaşım alt yapımızda bozulmalar meydana gelebiliyor. Bu durumu en az olumsuzlukla atlatabilmek için ekipler oldukça hassas bir çalışma yürütüyorlar. Bizler de ihtiyaç olunan noktalarda yardımcı oluyoruz. Alt yapı çalışmaları tamamlandığında Gülyalı Belediyesi olarak bozulan yolların tamiratını hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Bu vesileyle sahada görev yapan Aksa Ordu Giresun Doğal Gaz Dağıtım A.Ş ekiplerine kolaylıklar diliyor, yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler başta olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum ” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi