Kas hastalığına bağlı bedensel ve konuşma engeline rağmen azmini hiç kaybetmeyen Erdinç Yılmaz, ‘Azmin Zaferi’nin ardından ‘Gün Batımı’ isimli 2’nci kitabını da sevenleriyle buluşturdu. Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen imza gününde vatandaşlar da destek ve ilgisini esirgemedi. Çabasıyla birçok insana örnek olan ve yaklaşık iki yıl önce hayat hikâyesini aktardığı Azmin Zaferi’nin yaratım aşamasında hastalığı ilerleyen Yılmaz, "Azmin Zaferi" adlı kitabını tek parmağını kullanarak tamamlayabildi. Güçlükle kullandığı dizüstü bilgisayarında yazdığı kitaplarını aile fertlerine göstermemeye özen gösteren Yılmaz, kitap basıldıktan sonra herkesin aynı anda okumasını istiyor.

3 oğlundan en büyüğü olan Erdinç Yılmaz’ın annesi Hacer Yılmaz, destek veren ve yanlarında yer alan herkese teşekkür etti. Anne Hacer Yılmaz, “Erdinç kas hastası. 4 yaşında bu hastalığa yakalandı. Ortaokul mezunu, aynı zamanda da çok azimli ve hırslı bir çocuk. Ortaokuldan sonra uzun süre sakin bir şekilde yaşamını devam ettirirken bir arkadaşının tavsiyesiyle kitap okumaya başladı. Okumaya başladıktan sonra düşünceleri, fikirleri değişmeye ve gelişmeye başladı. Ardından günün birinde o da yazmaya karar verdi. İlk kitabı ‘Azmin Zaferi’ni yazdıktan sonra 2’nci kitabı ‘Gün Batımı’nı kaleme aldı.” dedi.

 

Eve kapanmayın!

Engelli ailelerine seslenerek onlara tavsiyelerde bulunan Anne Yılmaz,  “Hiçbir şekilde engellerinden dolayı çocukları da kendilerini de eve kapatmasınlar. Eve kapandıkça kendileri de çocukları da daha zor bir hayat yaşayacaklar. Dışarı çıktıkça daha çok sosyal faaliyetlere katılıyor yaşam içinde daha çok aktif olabiliyor, daha neşeli ve mutlu oluyorlar. Onların neşesi de ister istemez ailelerine yansıyor. Çocuklarından asla utanmasınlar, sıkılmasınlar. Onların yaşamlarını sokağa taşısınlar.” şeklinde konuştu. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi