Günay, "Şura'nın gündeme getirdiği zorunlu Osmanlıca ve küçüklere din eğitimi konuları bağlamında eğitimle ilgili bazı görüşlerimi yazdım" diyerek bunları 10 maddede sıraladı.

İşte Günay'ın o tweetleri;
Türkiye de eğitimin ciddi sorunları var; her kademede ki donanımlı eğitici eksikliği çoğu kez yeterli bilgisi olmayan mezunlar üretiyor.
Meslek sanat okullarının gerilemesi ve gelişigüzel açılan sözde üniversite bölümleri mezunların iş bulmakta zorlanmasına neden oluyor.
İstisnalar dışında genelde okulların eğitim düzeyi düşük; düzgün Türkçe yazamayan üniversite mezunu çok; matematik yabancı dil yok gibi.
Eğitimin bunca sorunu içinde zorunlu Osmanlıca dersi tartışması açmak gerçekleşmesi imkansız bir konuda bir dikkat çarpıtma gayretidir.
Osmanlıca lisede okunup geçecek ders değil; vukuf isteyen zor bir uzmanlık alanıdır; edebiyat F’de tam öğretilebildiği tartışmalıdır.
Edebiyat tarih vb okumaya eğilimli gençlerin lisede bu dersi seçme imkanı olmalıdır. Zorunlu olması yabancı dil eğitimi macerasına döner
Öte yandan dinin siyasallaştığı bu ortamda okulları da din eğitimi kapsamında genişletilmesi dine zarar verecek yeni tartışmalara yol açar.
Din in özünün doğruluk tevazu ve insanın eşitliği olduğunu bilmek ve bunları günlük yaşamda uygulamak en doğru yararlı yeterli eğitimdir.
Bence bunların tümünün yerine yunus’u ve daha önce defalarca önerdiğim gibi Mehmet Akif’i çocuklarımıza hakkıyla öğretebilsek yeter
Son olarak; çünkü okumaktan Murad ne? Kişi Hakk’ın bilmektir. Çünkü okuduğunu bilmezsin ha bir kuru emektir.Haber Merkezi




Editör: Haber Merkezi