Önce ilçe merkezindeki yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniledik, elektrik hatlarını yer altına aldık. Sonra da sıcak asfaltını döktüğümüz yolların çizgilerini çizdik. Böylece ilçe merkezimiz çamurdan kurtuldu ve modern yollara kavuştu. Gürgentepe genelinde şimdiye kadar 25 km sıcak asfalt ve asfalt yol çalışması yaptık. Tepeköy Mahallesi-Okçabel grup yolu 2,30 km, Merkez Mahallesi yolları 3,00 km, Hasancık-Bahtiyarlar grup yolu 4,50 km, Alaseher Mahallesi yolu 4,00 km, Gültepe Mahallesi yolu 4,50 km, Hasancık - Bahtiyarlar grup yolu 2,50 km ve Okçabel Mahallesi yolu 3,6 km olmak üzere vatandaşlarımıza konforlu ulaşım hizmeti sunduk” dedi.

 

2018 yılında 33,5 km sıcak asfalt ve asfalt yol yapılacak

 

2018 yılında 33,5 km sıcak asfalt ve asfalt yol yapılacağını müjdeleyen Başkan Enver Yılmaz, “2018’de ise 33,5 km yolumuzu daha sıcak asfalt ve asfalt hizmetiyle tanıştıracağız. Işıktepe Mahallesi yolu 1 km, Eskiköy Mahallesi Karahalil mevkii 0,75 km, Kirazgüney Mahallesi yolu 0,70 km, Tuzla Mahallesi-Hasancık grup yolu 1,5 km, Okçabel Mahallesi yolu 1,5 km, Tepeköy Mahallesi yolu 5 km, Bahtiyarlar-Hasancık-Şirinköy-Alaseher Mahallesi grup yolu 5,5 km, Döşek Mahallesi yolu 6 km, Ağızlar Mahallesi yolu 2 km, Alaseher Mahallesi yolu 1,5 km, Tikenlice Mahallesi - Damarlı Mahallesi grup yolu 4 km ve Okçabel Mahallesi yolu 4 olmak üzere başladığımız çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 Dış cephe iyileştirme projesi uygulanacak

 

Başkan Yılmaz ilçe merkezindeki binalarda dış cephe iyileştirmesi yapılacağını söyleyerek, “Gürgentepe ilçemizden geçen yol üzerindeki binaların tamamında dış cephe iyileştirme çalışması yapacağız. Binalarda sadece boya değil, yalıtım sistemi de uygulayacağız. Bu sayede %50’ye varan oranda ısı tasarrufu sağlamış olacağız. Projemizin yakın zamanda ihalesini yapıyoruz. İnşallah kısa sürede çalışmaları tamamlayarak daha önce Altınordu’da olduğu gibi Gürgentepe’deki binalarımıza da modern bir görünüm kazandıracağız” dedi.

 

Kültür merkezi projesi ihaleye çıkacak

 

Gürgentepe ilçesine kültür merkezi yapacaklarının müjdesini veren Başkan Enver Yılmaz, “İhalesine çıkacağımız Kültür Merkezi Projemizin içerisinde düğün salonu, kütüphane, kadınlar lokali, internet salonları, oyun grupları, çay ocağı, hamam, sauna, spor alanları, dinlenme alanları, atölye, mescit vb. birçok imkân yer alıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, ilçemize hediyem olan projemizin kısa zamanda ihalesine çıkıyoruz.” diye konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi