Orduspor, 2016-2017 sezonuna hüsranla nokta koyarken, ligin sonlarına doğru daha da gençleşti. Yaklaşık 2.5 yıldır ekonomik sorunlarından dolayı altyapıdan yetiştirdiği oyunculardan oluşan kadroyla hem PTT 1.Lig, hem 2.Lig, hem de 3.Lig’de mücadele etmek zorunda kalan Orduspor’da, sezona altyapı koordinatörü olarak başlayan ve 19.haftadan itibaren takımı çalıştıran Teknik Direktör Yalçın Gürsoy bazı genç oyunları ilk kez Orduspor forması ile tanıştırdı.
Lige 30.hafada veda eden Orduspor’da Gürsoy bu haftadan sonra takımda bazı genç oyuncuları oynattı. Yalçın Gürsoy, Mustafa Bayhan, Furkan Işık, Temel Kaya ve Seçkin Karataş olmak üzere 4 oyuncuyu ilk kez Mor-Beyazlı forma ile tanıştırdı.

Mustafa Bayhan: 2016-2017 sezonunda ilk olarak 29.haftada oynanan maçta son 4 dakikada şans bularak merhaba diyen Mustafa Bayhan, ligin son 4 haftasında sağbekte görev aldı. 1997 doğumlu oyuncu ligin son haftalarında Yalçın Gürsoy’un gözde oyuncularından birisi oldu.

Furkan Işık Sol kanatta görev yapabilen Furkan Işık, 27.haftada oynanan Afjet Afyonspor karşısında ilk kez şans bulmuştu. Genç oyuncu ligde son 3 haftada ilk 11’de sahaya çıktı.

Temel Kaya: Sezon başında Metin Altınay’ın kadroda düşünmediği Temel Kaya, Emre Gemici ve Doğancan Aynacı’nın gidişi ile kadroya genişlik kazandırılması için yeniden takıma dahil edilmişti. 19 yaşındaki Kaya, son hafta oynanan Tarsus maçında 87.dakikada oyuna girerek ilk kez forma giymiş oldu.

Seçkin Karataş: Sezona U19 takımı ile başlayan ve Bölgesel Gelişim Ligi’nde 21 maça çıkan Seçkin Karataş, 33.haftadaki Diyarbekirspor deplasmanında son dakikalarda oyuna girmişti. 1998 doğumlu genç defans oyuncusu son hafta maçında da yedek kulübesinde bekledi.Ordu Yorum / Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi