Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Takımı ABD Houston Detroit eyaletinde yapılacak olan Dünya Finallerine katılacak.

Dünyada 26 ülkeden 3 bin 660 takımın ve 90 bin öğrencinin katıldığı turnuvaya Amerika, Çin, Kanada, İsrail, Meksika ve Avustralya’dan sonra, Türkiye de 7. Ülke olarak ev sahipliği yaptı.

Türkiye’ de yapılan en büyük robot organizasyonlarından biri olan etkinlikte Giresun Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Takımı PIYTEAM 7293 1. Olarak ABD’de yapılacak Dünya Finallerine katılmaya hak kazandı. Proje çalışmalarına ve yarışmalara her zaman imkan sunan okul müdürü Süleyman ÖZTÜRK ’ün desteği ile Bilişim ve Elektronik alanlarında 10.-11. ve 12. Sınıflarda eğitim gören Ömer Takır, İrfan Demir, Ali Ekber Ulaşan, Atilla Zengin ve Mert İnce öğretmenleri gözetiminde 2 aydan kısa sürede hazırladıkları robotları ile İstanbul Ülker Arena’da yapılan yarışlarda büyük bir başarıya imza attı.

5 öğrenciden oluşan gruba Bilişim ve Elektronik alan öğretmenleri Kemal Yüksel, Yusuf Çiçek, Mahsun Can Duyar, Seda Acar rehberlik etti. Mesleki eğitim veren bir devlet okulu olarak birçok özel koleji geride bırakmayı başaran Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ülkemizi temsilen ABD Houston ve Detroit eyaletlerinde yapılacak Dünya Finallerine katılmaya hak kazanan 3 ekipten biri oldu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi