Fındık rekolte rakamlarının açıklanmasının ardından fındık üreticileri temsilcileri ve muhalefet partileri 2022 fındık sezonu için fiyat beklentilerini bir bir açıklayarak fındık üreticisiyle beraber gözlerini iktidara çevirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk  yaptığı açıklama ile endişelere ve beklentilere noktayı koyan isim oldu. Başkan Şanlıtürk, özellikle fındık üreticisine seslenerek; “Öncelikle 2022 yılı fındık sezonu üreticilerimize bol kazanç ve bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum. Hiç kimse fiyat konusunda endişeye kapılmasın. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu sezonda fındık üreticisine ve fındık işçisine hak ettiği rakamları sezon öncesinde en iyi şekilde verecektir” dedi.
 

Şanlıtürk, şöyle devam etti; “Bugünlerde fiyat beklentisi içerisinde olanlar var. Biz bu beklentileri çok manidar buluyoruz. Muhalefetin açıkladığı rakamları da samimi bulmuyoruz. Elbette üretici adına gönlümüz iktidarın imkanları ölçüsünde verilecek en yüksek rakamdan yanadır.
Ülkemizin ekonomik koşullarla verdiği mücadeleyi göz ardı etmemek gerekir. Buna rağmen Sayın Cumhurbaşkanımız, başta memur, işçi, emekli ve dar gelirli vatandaşlarımızı enflasyona karşı mağdur etmeyerek yaptığı zamlarla nefes almalarını başarmıştır. Yine esnaflarımıza, KOBİ’lere ve iş dünyasına da yaptığı desteklerle piyasaların önünü açarak refah paylarını normale döndürmüştür.

Sayın Cumhurbaşkanımızın aynı dirayet ve aynı direnci de fındık fiyatlarında göstereceğine en ufak bir zerre kadar şüphemiz ve kaygımız da yoktur. Bugünlerde kim ne derse desin, kaç Lira beklerse beklesin. Bu beklentiler az diyerek alivrecinin ve tekelcinin ekmeğine yağ sürenlere de fırsat vermeyeceğiz.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi fındık üreticisi de Sayın Cumhurbaşkanımıza güveniyor. Bunu sahada yaptığımız çalışmalarda da gördük. Üretici bahçeye girmeden hakkını tastamam alarak girecektir” diye konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi