Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, tüm sivil dayanışma güçleri gibi partilerinin de dayanışma çalışmaları içinde olduğunu belirterek, “ Hükümet sözcüleri tarafından yapılan “Her yere ulaştık, duruma hâkimiz” şeklindeki açıklamalar keşke gerçeği yansıtsaydı.  Partimize ulaşan veriler, haberlere düşen halkın isyan çığlıkları başka bir tabloyu anlatıyor. Hal böyleyken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 ilde 3 ay boyunca OHAL ilan ediyor. Üç gün sonra gittiği deprem bölgesinde insanlara 10 bin TL verileceğini söylüyor. İnsanlar can derdinde yaşarken bankaya gidip parayı nasıl çekecek? Devletin tüm olanakları seferber edilmeden bu yardımların anlamı yok.” dedi.

            OHAL sonrası ilk yasak sosyal paylaşıma oldu

Poyraz, OHAL ilanı ve twitter yasağını eleştirerek, “Can kurtarmada, deprem için toplanan vergileri halkına layıkıyla ulaştırmada, devletin tüm imkanlarını halk için seferber etmede “olağan” davranamayan ve asgari gerekleri yerine getirmeyen hükümet, ilan ettiği OHAL ile baskı ve sindirme politikalarında yine “olağanüstü” bir refleks göstermiştir. OHAL demek grevlerin yasaklanması, söz, basın, ifade özgürlüğünün kısıtlanması demektir. TV radyo yayınlarına yasak, halkın haber alma hakkına engel koymak demektir. OHAL demek devletin ulaşamadığı afet bölgelerine halk dayanışmasının kesilmesi demektir. Bu karar aynı zamanda yoksul halkın iş, ekmek ve özgürlük taleplerini de baskı altına almak anlamına gelmektedir. Yetmezmiş gibi mağdur olan insanların haberleşme olanağı olan sosyal paylaşımın yasaklanması da kabul edilemez. İktidar OHAL ilanıyla yasaklara başlayacağını göstermiştir.” dedi.

            Yasaklara sessiz kalmayalım

Poyraz tepki seslerinin ortaklaştırılması çağrısı yaparak, “OHAL kararı geri çekilmeli, twitter yasağı kaldırılmalıdır. Halkın ihtiyacı OHAL değil acil yardım ve dayanışmanın örgütlenmesidir. Binlerce insanımızın hayatına mal olan, yüz binlercesini mağdur eden bu ihmaller ve rant politikaları karşısında müteahhit firmalar ve sorumlu kamu görevlilerinin peşine düşüleceğine, halka karşı OHAL ilan edilmesi kabul edilemez. Tüm emek demokrasi güçlerini ve halkımızı, deprem bölgeleriyle dayanışmayı büyütmeye ve anti demokratik uygulamalara karşı demokrasi ve özgürlük taleplerini yükseltmeye çağırıyoruz.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi