Başkan Aşkın Tören’in Altınordulu’ların sağlığının korunmasına yönelik olarak hayata geçirdiği Mobil sağlık tarama hizmeti ile kırsal mahallelerde en ücra köşelere kadar vatandaşlara ulaşan Altınordu Belediyesi, hastalıkların erken tanı ve teşhisinde de büyük kolaylık sağlıyor.

Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen ve alanında uzman hekimlerin katıldığı mobil sağlık tarama hizmetleriyle başta dezavantajlı gruplar olmak üzere özellikle yaşlı, yatalak ve engelli vatandaşlara, evde bakım hastalarına düzenli olarak temel sağlık hizmetleri sunularak, yaşam standartlarının yükseltilmesine katkı veriliyor.

Mobil Sağlık Tarama Aracı son olarak Kurtulmuş, Bayadı, Gökömer, Gümüşköy, Delikkaya, Kayadibi, Topluca, Artıklı, Yeşilköy, Altınyurt, Hacılar, Kovancı, Pelitli ve Günören mahallelerinde yapılan sağlık taramalarından 2500’e yakın vatandaş faydalandı.

Gerçekleştirilen programda; Kanser Taraması (Rahim Kanseri, Bağırsak Kanserİ), Tansiyon ve Kan Şekeri Ölçümü, Tüberküloz (Verem) bilgilendirmesi, Sigara Bırakma Danışmanlığı gibi toplum sağlığını ilgilendiren temel sağlık hizmetleri alanlarında sağlık hizmeti sunulan vatandaşlar hizmetten çok memnun. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi