Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin gazetemize güncel sorunlara ilişkin çapıcı değerlendirmelerde bulundu. Şahin Ordu Giresun Havaalanının adı için daha önce kendisinin de önerdiği “Recep Tayyip Erdoğan" adında ısrar etti.

Şahin, “Yapıldığı dönemde kim hükümet başkanıysa, havaalanına onun adının verilmesi gayet uygun. Adnan Menderes Havaalanı, İnönü Havaalanı var da neden Recep Tayyip Erdoğan olmasın. Bu sadece benim değil tüm oda başkanlarımızın ortak görüşüydü. İsim konusu havaalanını yapanın hakkıdır” 

 

Tekrar adaylığı düşünmüyorum

 

OTSO’da  seçimin 2017 yılında yapılacağına değinen Başkan Şahin, yeniden aday olmayı düşünmediğini, öncelikli amaçlarının oda binasını yaparak, üyeleriyle buluşturmak olduğunu söyledi. Şahin, 6 bin metrekare olan odanın bölgenin en önemli oda binalarından olacağının altını çizdi. Şahin yeni yapılan oda binasında bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, bu ay içerisinde ikinci aşamanın ihalesinin yapılacağını belirtti. Şahin; “Birinci aşama kaba inşaattı, ikinci aşama ise iç donanımla ilgili. İnşaatla ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Eylül ayında yeni binamızı tamamlamış olacağız.”dedi.

 

“İmkanları yok sayamayız”

 

Ordu ekonomisinin fındığa dayalı olmaktan kurtarılması gerektiğini söyleyen Başkan Şahin; Ordu ekonomisi fındığa dayalı olduğu için fındığın az olması ekonomiyi olumsuz yönde etkiliyor. Ordu göç alan bir il. Bunların bir kısmı sermaye getiriyor, bir kısmı da Ordu’da geçiniyor. Fındığın olmadığı seneler idare etmeyi öğrenmeliyiz. Ordu’nun nüfusunun 4’te 3’ü fındık üreticisi değil. Üretici olmak demek masraflarını sıfırlamak, çok az masrafla üretim yapmak demek. Biz sadece senenin 10 günü il dışından işçi getirerek fındık toplatıyoruz, bakım yaptırıyoruz. Bunu herkes kendi de yapabilir. Devlet ÇKS kredileri veriyor. Alan bazlı destekler var. Devletin imkanlarını yok sayamayız. Doların yükselişi, fındığın olmaması muhakkak ekonomiyi etkiler ama bu dünyanın gerçeği. Bize kaydolan üye sayısı, ayrılanlardan daha fazla. Ordu işsizlik oranı en düşük illerden biri. Çalışmak isteyene iş var. Sadece vasıflı eleman sıkıntısı var.” diye konuştu.

 

Tekrar adaylığı düşünmüyorum

 

OTSO’da  seçimin 2017 yılında yapılacağına değinen Başkan Şahin, yeniden aday olmayı düşünmediğini, öncelikli amaçlarının oda binasını yaparak, üyeleriyle buluşturmak olduğunu söyledi. Şahin, 6 bin metrekare olan odanın bölgenin en önemli oda binalarından olacağının altını çizdi.

 

Ordu Yorum/Neşe Çakar-Özel Haber

Editör: Haber Merkezi