Beden eğitimi öğretmenleri Üstün Şahin ve Ceyda Şahin, okulda bisiklete ilgi gösteren öğrencilerin gelişimlerine katkı amacıyla "Bisikletime Yol Verin" projesini başlattı.

Okulun spor salonunda oluşturulan özel parkurda, orta ve ağır derece zihinsel yetersizliği bulunan 60 öğrenci, öğretmenlerinin yardımıyla önce pedal çevirmeyi ve dengede kalmayı öğrendi.

Güvenlik amacıyla kasklarını da takan öğrenciler, bir süre sonra bisiklet sürme tecrübesi edinmenin yanında hayallerine kavuşmanın sevincini yaşadı.

Okulun müdürü Salim Şahin, öğrencilerinin tamamına yakınının ağır engelli, özel çocuklar olduğunu söyledi.

"Yürümekte bile zorluk çeken çocukların bu projeyle hem günlük yaşam becerileri kazandığını hem de sosyalleştiklerini gördük." diyen Şahin, yürüyemeyen çocukların artık bisikletle hareket etmelerinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Şahin, projeyi başlatan ve destek veren öğretmenlere teşekkür etti.

Öğretmen Üstün Şahin ise öğrencilerinin okul dışındaki zamanlarının büyük bölümünde eve bağımlı ve hareketsiz yaşadıklarını, bunun da birçok olumsuzluğu beraberinde getirdiğini anlattı.

Bisiklet aracılığıyla çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerinin ömür boyu desteklenmesi, kendileri ve ailelerinin yaşam kalitesinin artırılmasını amaçladıklarını aktaran Şahin, öğrencilerin büyük bölümünün ilgisinden dolayı projede bisikleti tercih ettiklerini, böylece çocukların hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini ifade etti. AA

Editör: Haber Merkezi