Coşkun Yüce / Ordu Yorum

Atik İbrahim Paşa (Orta) Camii Mevkiinde kurulan kermesi açmak için yapılan törene, Vali Kenan Çiftçi, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ve birçok vatandaş katıldı. Ayrıca, açılış kurdelesi kesildikten sonra kermesi gezen protokol üyeleri kimsesiz çocuklar için bağışta bulundular. Kermes açılışı esnasında; hafızların Kuran okuması, Tasavvuf Musikisi konseri ve mehter takımının gösterisi vatandaşlardan tam not aldı.

“Ana tema: Din ve Samimiyet”

Daha sonra Ordu İl Müftülüğü tarafından yapılan basın açıklamasında Kutlu Doğum Haftasının önemine değinerek özetle şu bilgilere yer verildi: “Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hz Peygamber efendimizi anmaktan ziyade anlamaya, anlatmaya ve örnek ahlakıyla, örnek hayatını yaşama ve yaşatma amaçlanmaktadır. Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle kardeşlerimizin gönüllerinde olan Peygamber aşkını tazeleyerek bir kez daha hafızalarda Kur'an-ı Kerim'in ve Peygamber efendimizin, Müslümanlara ve tüm insanlığa getirdiği evrensel mesajı anlatmanın gayretindeyiz. Bu yıl ki ana tema: ‘Din ve Samimiyet’ Bu sene kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftasının ana teması Diyanet İşleri Başkanlığımızca Peygamberimiz Din ve Samimiyet olarak belirlendi.”

“Ciddi mağduriyetler oluşmaktadır”


Kermes’ten elde edilecek bütün gelirin kimsesizlerin ve yardıma muhtaç insanlar için harcanacağı belirtililerek, “Bu hafta vesilesiyle uygulamaya geçirdiğimiz ‘Muhtaç, yaşlı, dul ve yetimlerin kimsesi olmak ister misiniz?’ Projesi için harcanacak. Bu projemizi Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile işbirliği halinde hayata geçiriyoruz. ‘Kimsesizlerin Kimsesi Olmak’ adlı bu projeden amaç: 'Medeni toplumlarda kimsesiz ve bakıma ihtiyaç duyan yaşlılar, dullar ve yetimler korunmaya ve desteklenmeye muhtaçtırlar. Toplumsal bir duyarlılık oluşmadığında, ekonomik ihtiyaçlarının karşılanmaması halinde ciddi mağduriyetler oluşmaktadır. İmkânsızlıklar, korunma ve aidiyet sorunu, haksızlık, şiddet ve tecavüze eğimli olan insanların işlerini kolaylaştırmaktadır. Toplumun mağdur ve muhtaç kesimini insanca yaşatmak, toplumsal yaraların sarılması; dolayısıyla toplumsal huzur ve barışa katkı sağlamaktır.' Bu projede destek olacak kurumlarımız ise Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'dir.” açıklamalarında bulunuldu.
Editör: Haber Merkezi