Okutucu, yaptığı açıklamada, daha önce 1 dönüm arazi üzerinde bulunan barınağı 15 dönüm arazi üzerine çıkartılarak buranın hayvan hastanesi haline getirildiğini söyledi.

Tam donanımlı şekilde dizayn edilen hastanenin faaliyete geçtiğini kaydeden Okutucu, bu kliniğin kendi personelleri tarafından özenle inşa edilerek hazır hale getirildiğini bildirdi.

Okutucu, tam donanımlı hastane olarak can dostlara hizmet veren hastanenin son donanımlı cihazlar ile donatılarak faaliyette olduğunu ifade ederek, hastane bünyesinde 6 veteriner hekim, 2 veteriner sağlık teknisyeni ve 7 personelin görev yaptığını bildirdi.

Hastanede ameliyathanelerden yoğun bakım ünitelerine, engelli rehabilitasyon ünitelerinden muayene odasına, röntgen ve laboratuvar bölümlerinden pati park oyun alanına kadar pek çok bölümün yer aldığını anlatan Okutucu, hastane bünyesinde aynı anda 5 operasyon yapılabileceğini aktardı.

Tam teşekküllü bir hayvan hastanesinin kentte kazandırıldığını vurgulayan Okutucu, buraya ilk defa envanterde bulunan röntgen ve ultrason cihazı gibi birçok cihazı kazandırmanın da ayrıca mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Normal şartlarda 16 milyon liraya mal olması gereken hastaneyi 2 milyon lira gibi rakamla tamamlamayı başardıklarını anlatan Okutucu, bu paranın önemli kısmını ise cihazların tuttuğunu, geriye kalan inşaat işinin tamamını ise kendi personelleri tarafından yapıldığını vurguladı.

Hastane bünyesinde ayrıca bekleme salonu, danışmanlık, cerrahi bölüme giriş alanların yer aldığını dile getiren Okutucu, hayvan hastanesi bünyesinde ayrıca 2 hayvan nakli için ambulans görev yaptığını da kaydetti.

Mayıs ayından bu yana hastanede yaklaşık bin hayvanın kısırlaştırıldığı bilgisini de veren Okutucu, buraya ilçelerden gelen hayvan sayısının ise at ve eşekler dahil yaklaşık bin 400 olduğunu bildirdi.

Hastaneye gelen ve vatandaşlar tarafından sahiplenilen hayvan sayısının ise 211 olduğunu söyleyen Okutucu, rutin tedavisi yapılarak doğal yaşam alanına ise 628 hayvan olduğunu ifade etti.

Hayvan hastanesinde 117 tane hayvana ortopedi operasyonu gerçekleştirildiğini söyleyen Okutucu, yumuşak doku operasyonun ise 180 olduğunu aktardı.

Okutucu, hastane bünyesinde engelli hayvanlar başta olmak üzere birçok hayvanların vakit geçirebileceği yaşam alanları da oluşturduklarını kaydetti. Hastaneye gelecek aileler ve çocukları içinde oyun alanı ve park oluşturulduğunu da söyleyen Okutucu, ilerleyen süreçte buraya daha farklı yenilikleri kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'de hastanenin şehre kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, hayvan hastanesinin yerli ve milli imkanlarla kurulduğunu söyledi. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi