Bu çerçevede, çikolata-şekerleme ve çerez sektöründe dünyanın en önemli fuarlarından biri olan ve Almanya’nın Köln şehrinde 30 Ocak - 02 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenlenen ISM 2022 Fuarı’na Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) tarafından bir stant ile iştirak edilerek Türk fındığına ilişkin tanıtım faaliyetleri gerçekleştirildi.

Covid-19 pandemisi nedeniyle geçen yıl gerçekleştirilemeyen ve bu yıl 51.si düzenlenen ISM fuarında yaklaşık 1.800 firma katılımcı olarak yer alırken, söz konusu fuarı 96 farklı ülkeden 15.000 civarında gıda profesyoneli ziyaret etti.

KFMİB standında, Türk fındığı ile ülkemiz fındık sektörüne ilişkin tanıtıcı bilgilerin yanı sıra Türk fındık ihracatçılarının iletişim bilgilerinin de yer aldığı broşürler dağıtıldı ve fındığın doğrudan çerez olarak tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla ziyaretçilere 20 gramlık ambalajlarda kavrulmuş fındık ikram edildi.

Özellikle Türk fındığının en önemli tüketicisi konumunda bulunan Avrupalı şekerleme ve pastacılık ürünleri imalatçılarından ve çok sayıda farklı ülkeden standı ziyaret eden profesyonel firma temsilcilerine, ürün portföylerine göre kullanabilecekleri fındık formlarından numuneler verilirken, ikili görüşmeler yoluyla fındık talepleri ve iletişim bilgileri alınarak fındık hakkındaki çeşitli soruları da cevaplandırıldı. Haber  Merkezi

              

Editör: Haber Merkezi