Altın günleri, cumartesi gezmeleri, pazar brunchları, baby shower, doğum günleri, bayramlar derken sağlıklı beslenmenin ihmal edildiğini belirten Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Melisa Karataş bayramlardan ve davetlerden geri kalmadan, sağlıklı beslenmen mümkün olabileceğini söyledi.

En çok yapılan hatalardan birinin bayramda eş, dost, akraba ziyaretlerinde ayıp olmasın diye sunulan ikramı kabul etmek zorunda kalmak düşüncesi olduğunu söyleyen Dyt. Melisa Karataş, “Bayramlar börek, baklava, şeker veya çikolata demek değildir. Doğru seçimler yapılırsa günü sağlıklı kurtarmak mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bayram ziyaretlerine aç gitmeyin

Bayram ziyaretlerine asla aç gidilmemesi gerektiğini dile getiren Dyt. Melisa Karataş, “Lezzetli görünen yemeklere veya ‘Bundan da tattın mı çok güzel’ teklifine karşı durmak zor olabilir ama imkânsız değildir. Bu nedenle bayram ziyaretlerine gitmeden 1 saat öncesinden tüketilen kompleks karbonhidrat ve proteinden zengin bir öğün tüketilmelidir” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi